Jsou na dvanáctém místě tabulky, a proto potřebovali nutně zvládnout okresní derby s Přibyslaví. Jenže mdlý výkon domácích zapříčinilo přibyslavské vedení, o které se postaral Adamec. Hosté se z vedení radovali pouze tři minuty, potom srovnal účet zápasu Křikava.

Ani vyrovnávací gól Světlou neprobudil a deset minut před poločasem vrátil Přibyslavi vedení Jaromír Vopršal. Po přestávce bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Hosté Světlou jasně přehrávali, několikrát se musel ukázat gólman Adamec, ale na druhou trefu Vopršala nestačil ani on. Výkon domácích hráčů trenéra Františka Poláka dopálil natolik, že hned po zápase podal rezignaci. „Už před měsícem jsem hráčům řekl, že v žádném případě nechci, aby se ve Světlé hrála I. A třída, ale dnes na hřišti jsme o ni bohužel hráli. Nebylo tam nic. Bojovnost a nasazení bylo vidět u tří hráčů, zbytku je to jedno. Mám schůzku s předsedou a podám rezignaci. Než se dívat na toto, to radši budu jezdit na kole," řekl hned po zápase František Polák.

Nepřesvědčivý výkon domácích zaskočil i hostujícího trenéra Františka Prchala: „Ve Světlé jsme byli od začátku lepším týmem, domácí mě zklamali, že hrají o záchranu a ani nebojovali. Ve druhém poločase jsme na hřišti kralovali a výsledek je pro domácí ještě milosrdný." Den po zápase se rezignace trenéra Poláka potvrdila. „Skončil jsem, už nebudu ani na zbylé dva zápasy. Je ještě teoretická šance soutěž zachránit, tak můj odchod snad kluky probere a dostanou nový impuls," přeje si Polák.

Starosti dvě kola před koncem má určitě i světelský předseda Tomáš Bárta, který musí narychlo sehnat trenérskou náhradu. „Je to pro nás velká komplikace. Věděli jsme, že naše situace není dobrá, ale Franta měl naší důvěru. Post trenéra musíme vyřešit, co nejdříve, máme připravené tři varianty, ale konkrétnější budu až zítra odpoledne (ve středu – pozn. autora). Chceme se ještě každopádně o záchranu porvat," prozradil Bárta.

Výsledky
JEMNICKO – JAROMĚŘICE 2:1
M. BUDĚJOVICE – SAPELI POLNÁ 2:0
ŽIROVNICE – HAVL. BROD B 1:1
HUMPOLEC – V. MEZIŘÍČÍ B 1:0
SVĚTLÁ N. S. – PŘIBYSLAV 1:3
CHOTĚBOŘ – VELKÁ BÍTEŠ 0:2
HERÁLEC ZR – OKŘÍŠKY 2:2

Sestava 24. kola KP. Infografika.

Bilance
3-2-2, góly: 9:9, průměr gólů na zápas: 2,6. Celkem: 84-31-53, góly: 553 (402:233), průměr gólů na zápas: 3,3.

Snajpři
Střelci kola: 2 – J. Vopršal (Přibyslav). Celkem: 26 – Szabó (Sapeli Polná). 22 – Dvořák (Velká Bíteš). 19 – F. Kříž (Jemnicko). 16 – M. Vopršal (Přibyslav/Havl. Brod B). 15 – Morkus (Jemnicko), Valsa (Velká Bíteš), Bastl (Okříšky). 13 – Pikl (Humpolec). 12 – O. Busta (M. Budějovice), 11 – Martin Somerauer (Chotěboř), J. Vopršal (Přibyslav). 10 – Neumann (Jaroměřice n. R.), Uchytil (Herálec ZR), Hanousek (Chotěboř). 9 – Kubíček (Humpolec), Dvořáček (Sapeli Polná). 8 – Dalík (Humpolec), Křikava (Světlá n. S.).

Neprůstřelní
Čisté konto: Kříž (Humpolec), Janoušek (Velká Bíteš). Celkem: 11 – Kříž (Humpolec), 9 – Kruba (Velké Meziříčí), 6 – Pazderka (Přibyslav), Janoušek (Velká Bíteš), 5 – Adamec (Světlá n. S.), Klubal (Jaroměřice n. R.), Kopeček (Jemnicko).

Ochozy
Diváci: 1 050, průměr na zápas: 150. Nejvíce: 230 (Herálec ZR – Okříšky), nejméně: 50 (Moravské Budějovice – Sapeli Polná). Celkem: 21 531, průměr na zápas: 128. Rekordní návštěva: 350 (Světlá n. S. – Jaroměřice n. R., 8. kolo).

Hvězda
Jaromír Vopršal, obránce Přibyslavi: Dvěma góly přispěl k pohodlné výhře svého týmu v derby ve Světlé n. S..