„Začínáme tenisovým turnajem, je to takové zpestření na utužení party, ale od úterka už na to jdeme fotbalově," řekl Miloslav Kafka.

Ten musel už po postupových oslavách řešit vážný problém. Brankářská jednička Jindřich Adamec totiž ve Světlé nečekaně končí. „Když jsem říkal hráčům, že doufám, že nikdo neodejde, tak se přihlásil Jindra. Má nabídku z Rakouska," smutně konstatoval Kafka, který tak dá důvěru veteránu Petru Janotovi.

„Jsem moc rád, že na moji prosbu kývl a opráší rukavice. Udržoval se za béčko, takže by to neměl být takový problém," říká kouč na adresu světelské ikony.

Rozhodnutí Adamce, který v uplynulé sezoně I. A třídy vychytal třináctkrát čisté konto a dokonce zaznamenal z penalt dvě branky, prý Kafka částečně chápe. „Jako podpáskovku to rozhodně neberu. Jindrovi to přeju a vzhledem k tomu, že je naším kmenovým hráčem, doufám, že se nám jednou vrátí zpátky," podotkl Kafka, který prozradil i jeden příchod. Do Světlé má po letech namířeno jeho syn a jmenovec, který v posledních letech působil v Rakousku a za sebou má i starty v divizi a národní lize.

„Má už něco za sebou a já věřím, že nám pomůže v záloze a do týmu zapadne, rozhodně nejde do neznáma," podotkl Kafka starší.

Ten se vyjádřil i k zajímavému losu jeho týmu, který sezonu začne derby dvou posledních vítězů I. A třídy v Chotěboři a následně doma přivítá v dalším regionálním šlágru Ždírec nad Doubravou.

„Stejně musíme hrát s každým, i když tohle pořadí je zajímavé. Přiznám se, že jsou to jedny z mála týmů, které celkem znám, o ostatních už tak velký přehled nemám, uvidíme," dodal Kafka.