Svěřenci Petra Uhlíře byli namlsáni výhrou z Mírovky 3:0 a tyto body chtěli doma potvrdit. Jenže od počátku utkání domácí vytvářeli neuvěřitelné individuální chyby, které dokázala Lučice nekompromisně trestat.

„Někteří hráči si po posledním zápase asi mysleli, že se soupeř porazí sám," řekl zklamaně Uhlíř. Za stavu 0:1 mohl vyrovnat Viktor Kučera, ale tentokrát pokutový kop neproměnil. Vyrovnat se podařilo Závorkovi, ale to bylo ze strany Tisu na dlouhou dobu všechno.

Hosté utekli po brejkových situacích až na 1:4. „Rozhodnout jsme mohli už do poločasu, kdy Martin Lančarič neproměnil dvě jasné příležitosti. Sedmdesát minut jsme si plnili taktické pokyny a měli hru pod kontrolou, ale potom si Tis vytvořil až drtivý tlak," přiznal hostující trenér Zdeněk Pecha. V něm dokázal Tis snížit díky druhé trefě Závorky a Kozlíka na rozdíl jediného gólu.

Vítězný výsledek nakonec hosté uhlídali. „Já můžu hostům jen pogratulovat. Dokázali potrestat naše chyby a předvedli tady to, co jim je vlastní, hru na Martina Lančariče," dodal trenér Tisu. Radost po zápase neskrýval lučický stratég Zdeněk Pecha: „Závěr utkání se nám nepovedl, přesto si myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě."