„Pro nás pro všechny je takový soupeř odměna. Víme, že to nepřišlo samo, museli jsme zvládnout dva předchozí zápasy,“ řekl ždírecký trenér Martin Slavík.

Jeho tým nejprve v předkole porazil 3:0 divizní Vrchovinu, poté vyřadil výsledkem 1:0 třetiligové Velké Meziříčí. Do třetice ho čeká ještě vyšší kalibr – v minulé sezoně dvanáctý celek druhé nejvyšší soutěže.

„Je mi ale jasné, že v Třinci asi nadšení nejsou. Pojedou 250 kilometrů hrát se soupeřem, o kterém ani nevěděli, že existuje,“ usmívá se hrající kouč.

Sám ale zdůrazňuje, že prioritou je soutěž. Ždírec opět po roce postoupil do divize. Tentokrát ale vypadá znatelně silnější.

Ilustrační foto.
Přibyslav chystá kanalizaci v Dobré a rekultivaci skládky

„Mužstvo je o rok zkušenější, fungují nám věci, na kterých jsme v krajském přeboru tvrdě pracovali,“ pochvaluje si. Důkazem je například počet obdržených branek. Za celou sezonu jich Tatran inkasoval pouze jedenáct. Skálopevnou obranu předvedl i ve zmiňovaných pohárových zápasech, ve kterých neinkasoval. Rozpaky nezpůsobila ani vysoká prohra 0:7 v generálce proti Pardubicím B.

„Jak už jsem říkal, ten zápas jsem obětoval ve prospěch kondičního soustředění. Poslední dva dny před zápasem jsme měli pět tréninků. Dřív jsme si to v letní přípravě nemohli kvůli pohárovým zápasům dovolit, vysoká prohra v generálce se soupeřem posíleným o hráče druholigového A-týmu mě trápí ze všeho nejméně,“ zůstává v klidu Slavík.

Ten mužstvo převzal ještě v divizi na jaře 2016 místo odvolaného Miroslava Plíška. Sestup však neodvrátil. S týmem však začal ještě před koncem zmiňovaného jara pracovat z dlouhodobějšího hlediska, což mu v krajském přeboru přineslo ovoce.

„Klíčové bylo, že jsme měli výbornou tréninkovou docházku, která nám prakticky vydržela doteď. Na trénincích jsem měl standardně osmnáct lidí,“ pochvaluje si Slavík.

Tatran od začátku vévodil krajskému přeboru a postup slavil s předstihem. Navíc už nejde o mužstvo, které stojí a padá na personách typu Kysilka, Čalkovského nebo Koloucha. Ždírec si mnohdy poradil i bez nich.

Ilustrační foto.
Na silnicích Vysočiny umírali lidé

„I dneska jsou ale tihle hráči potřeba. Nemůžete hrát soutěž jen s mladými. Pokud budou zdraví, mají týmu pořád co dát,“ dodává Slavík.