Zdecimovaný tým v průběhu loňského jara převzal hrající trenér Martin Turek, který se v té době vrátil z rakouského angažmá. Tým si poskládal k obrazu svému, a ten mu na podzim i během zimní přípravy šlapal, jak švýcarské hodinky.

„Když vidím ostatní výsledky v přípravách, tak ty naše rozhodně nesmíme přeceňovat," má jasno úspěšný ledečský kouč. Ten na podzim vytáhl Ledeč z herní i výsledkové krize a udělal z Ledče štiku I. B třídy, která má do jarních bojů čtyřbodový náskok před Štoky a Kostelcem. O jejím postupu nepochybují ani ostatní trenéři.

Posilou bude Matěj Svoboda

Jak se většina z nich shoduje: „Ledeč je v I. B třídě někde jinde." Strašákem pro ostatní týmy jsou výsledky svěřenců Martina Turka v zimní přípravě. Átřídním týmům, Leštině a Pohledu, nadělili po sedmi gólech, šestkou to odnesl bývalý krajský zástupce z Pacova a čtyřkou dokonce čtvrtý tým krajského přeboru z Humpolce.

„Směrem dopředu máme sílu i kvalitu. Zato jsem nespokojený s defenzivní činností, která by na můj vkus mohla být lepší, i když jsme třetím nejlepším bránícím týmem v soutěži, ale okénka tam máme velká," přiznává Turek. Jedinou posilou ledečského týmu se v zimním období stal mladý obránce Matěj Svoboda, který přišel na hostování z Havlíčkova Brodu. Ostrý start čeká Ledeč hned v sobotu, kdy zajíždějí ke třetímu celku tabulky do Kostelce u Jihlavy. „Kostelec sice u nás dostal pět gólů, ale hrál dobrý fotbal. Mají perspektivní tým, ale na naší hře nic měnit nebudeme, popřípadě zareagujeme až v průběhu zápasu," dodal Turek.

Kromě Kostelce jsou podle tabulky vážnějšími konkurenty Štoky a a čtvrtá Mírovka. Ve Štokách je obdobná situace jako v Ledči, až s příchodem Tomáše Karlíka na lavičku se hra i výsledky zlepšily, ale o postupu se nahlas nemluví. „Nadále u nás probíhá obměna kádru, budu spokojený, když budeme hrát klidný střed tabulky. Kdyby se náhodou stalo to, že budeme špičku vážně ohrožovat, tak bychom se pravděpodobně ničemu nebránili," říká trenér Štoků, Tomáš Karlík.

Pět let v Ledči
Sezona 2010/11   I. A třída – 7. místo
Sezona 2011/12   I. A třída – 9. místo
Sezona 2012/13   I. A třída – 14. místo (sestup)
Sezona 2013/14   I. B třída – 4. místo
Sezona 2014/15   I. B třída podzim – 1. místo