Nervózní okresní derby mezi Pohledem a Habry skončilo remízou 1:1 a v dalším derby se dařilo Ledči na hřišti Havlíčkovy Borové.

DOBRONÍN – VĚŽNICE 2:1

Dobronín začal zostra. Ve 3. minutě nastřelil Tomáš Sedláček tyčku. Pak vyzněly doprázdna další jeho dvě příležitosti, až ta čtvrtá slavila úspěch. Ve 12. minutě ho krásnou přihrávku mezi beky vyslal Smejkala samotného na Drahoše, kterého obešel a zavěsil. Věžničtí ale přispěchali s rychlou reakcí. V 17. minutě propadl míč k volnému Havlíčkovi, který ho parádně napálil mimo dosah Kotrby – 1:1. Ale z vyrovnání se hosté neradovali dlouho, protože Drahoš neudržel střelu a dobíhající Smejkal vrátil Dobronínu náskok. Poté se hra roztrhala a v samotném závěru byl po dvou žlutých kartách vyloučen hostující Adam Drahoš.

Druhá půlka ale byla z domácí strany špatná, což mohli oslabení hosté také potrestat. Jenže snaživý Dymáček pálil po rohovém kopu těsně vedle, a v samotném závěru se ocitl tentýž hráč opět v nadějné pozici, ale i tentokrát zakončoval mimo vymezený prostor. Dobronínskou pojistku měl na kopačce Tomáš Sedláček, ale míč poslal jen do tyče.

„Byl to takový den blbec. Nepodali jsme dobrý výkon, z toho jsem rozčarovaný. Ty tři body jsou příjemné matematicky, jinak to nebylo dobré, i když na druhou stranu, vyhrát dvakrát doma po sobě je těžké," hodnotí kouč Dobronína Jan Chramosta.
Góly: 12. T. Sedláček, 21. Smejkal – 17. Havlíček. Rozhodčí: Tomášek. ŽK: 2:5. ČK: 0:1 (44. A. Drahoš). Diváci: 100. Poločas 2:1. Věžnice: D. Drahoš – Prokeš, A. Drahoš, Havlíček, Fikejz – Dymáček, Chvátal (69. Vlach), Šejstal, Smutný – Neuvirt (77. Půža), Pertlíček.

H. BOROVÁ – LEDEČ N. S. 0:1

Celé utkání rozhodla hned standardní situace z první minuty, kdy Machala centroval míč na hlavu Filipa Gramera, která směřovala pod břevno Veselého branky a poslal tak hosty do vedení. Ve zbytku poločasu se hrál oboustranně nezáživný fotbal. Za domácí mohl vyrovnat Chlubna, ale jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně Turkovu střelu zablokovala domácí obrana.

Obraz hry se po změně stran příliš nezměnil, bojovalo se spíše ve středu pole, přesto si hosté vypracovali dvě gólové příležitosti. Nejdříve Voplakal přestřelil z malého vápna a potom Turkův nájez zlikvidoval borovský gólman Veselý. V závěru si domácí vytvořili platonický tlak, ale v největší šanci Hospodka nastřelil Vitisku. Vše podtrhl domácí Rakušan, který se nechal vyloučit.
Gól: 2. F. Gramer. Rozhodčí: Šrámek. ŽK: 3:1. ČK: 1:0 (90. Rakušan). Diváci: 100. Poločas: 0:1. H. Borová: P. Veselý – J. Veselý, Hospodka, Blažek, L. Kučera – Janáček, Chlubna, A. Frühbauer (68. Cacek), P. Kučera – Šrámek (44. Rakušan), Z. Frühbauer. Ledeč: Vitiska – Kuja, Pešek, Prchal, F. Gramer – Machala, Turek, Nepovím, J. Gramer – Bláha (83. Vladyka), Voplakal (90. Šotola).

POHLED – HABRY 1:1

Domácí byli v prvním nebezpečnější, Habry zase fotbalovější. První dobrou příležitost měl Šnobl, ale teprve se zastřeloval. Z gólu se radoval ve 22. minutě, kdy prostřelil Krátkého. O minutu později se mohl Šnobl radovat podruhé, jeho střela minula těsně levou tyčku haberského gólmana. Následně se mohl prosadit Slanař, jeho pokus šel mimo branku a v jasné pozici Janďourek střílel pouze do Krátkého. Před poločase chybovala pohledská obrana v rozehrávce, Habry se dostaly k rohovému kopu a po něm Vlček hlavou vyrovnal. Druhý poločas se díky nepřesným výrokům rozhodčích vyhrotil, hrálo se hodně nervózně. V 87. minutě ještě Moučka kopal trestný kop, který Krátký bravurně zlikvidoval.
Góly: 22. Šnobl – 44. Vlček. Rozhodčí: Šťastný. ŽK: 3:2. Diváci: 80. Poločas: 1:1. Pohled: Růžička – Gruber, Polák (56. Šikner), Eis, L. Sobotka – Bártík (82. Freundenreich), Moučka, Slanař, Šnobl – Janďourek, Žeguc (46. P. Siebenbürger). Habry: Krátký – Vavřička, Klouček (65. Fanta), Michal, Korel – Desenský (76. Řezníček), Bernat, Stránský, Příbramský – Vlček, Melechovský (82. Novotný).

SPEŘICE – LEŠTINA 1:1

Domácí hráli v prvním poločase po větru, udržovali si stálou převahu, ale před brankou Leštiny toho moc nepředvedli. Až je ve 40. minutě vysvobodil Jančík, který se parádně trefil z trestného kopu. Druhá půle začala šancí Martina Pohana ml., který ovšem nastřelil brankáře. Po něm se dostal několikrát k zakončení Morava, jenže ani on nebyl úspěšný. A tak přišla 73. minuta, kdy se k odraženému míči protlačil Forejt a vyrovnal na konečných 1:1.
Góly: 40. Jančík – 73. Forejt. Rozhodčí: Novotný. ŽK: 0:4. Diváci: 120. Poločas: 1:0. Leština: Novotný – Proněk, Čáslavský, Forejt, Prchal, Karel, Mišovic, Pajer, Aubrecht (62. Sobek), Bránik (82. Čejka), Poul.