Ve středeční dohrávce se v 89. minutě prosadil Milan Chalupník proti Světlé (2:1) a v neděli trefil tři body Bahounek v 83. minutě proti Pohledu (1:0).

„Jsme na tom dobře fyzicky a druhé poločasy máme lepší," těší předsedu věžnického fotbalu Bohuslava Chalupníka. Oba týmy jsou už v klidu a mohou si do konce sezony fotbal užívat. S tímto odjeli do Věžnice v rámci 21. kola I. A třídy fotbalisté Pohledu. „Jedeme si zahrát fotbal bez emocí," přál si před zápasem pohledský předseda Petr Sobotka.

Od úvodních minut si Pohled vytvořil tlak a zejména v prvním poločase na hřišti dominoval. Špílmachr Slanař dvakrát nevyzrál na dobře chytajícího Šrámka.

Potom se dobře uvolnil Klement, ale trefil pouze tyč. Do vedení mohl jí t Pohled ještě při trestném kopu Moučky, ten ovšem zazvonil na břevno. „Když do poločasu neproměníme pět gólovek, tak asi těžko můžeme vyhrát. Převaha nám byla k ničemu," smutnil Sobotka. Po přestávce přišly na hřiště zbytečné emoce, které udělaly kaňku na zápase.

Na červené nerozhodně

V 70. minutě pohledský Sobotka ve skluzu netrefil míč a sestřelil domácího hráče, nic jiného než červená karta nemohlo následovat. Tento faul neunesl věžnický Fikejz, který do Sobotky strčil, a ten se poroučel k zemi. Další jasné vyloučení.

„Obě karty byly naprosto správně," uznal pohledský předseda. Fotbalového se toho ve druhém poločase moc neodehrálo. Rozhodnutí přišlo v 83. minutě, kdy rozruch v pohledském vápně udělal Prokeš, hosté váhali s odkopnutím míče, který se nakonec dostal k Bahounkovi, a ten prostřelil Radima Pokorného.

Ten nastoupil v brance místo vyloučeného Růžičky a počínal si spolehlivě. „Radim moc práce neměl, ale to, co měl vyřešit, tak vyřešil spolehlivě a na gólu vinu nenese," chválil náhradního gólmana Sobotka.

Na konci zápasu byl ale spokojenější předseda domácího celku. „Nevyhrál lepší, ale šťastnější. Důležité bylo, že jsme přečkali první poločas bez inkasovaného gólu. Radost z vítězství pochopitelně mám velkou," dodal Chalupník.

Věžnice   1  - Pohled    0
Góly: 83. Bahounek. Rozhodčí: Šimák. ŽK. 1:2. ČK 1:1 (70. Fikejz – 70. Sobotka). Diváci: 70. Poločas: 0:0.
Věžnice: Šrámek – Kölbl, Fikejz, Marek Chalupník, Staněk – Martin Chalupník, Havlíček, Šimoníček (77. Brukner), Šejstal – Bahounek, Martínek (53. Prokeš). Pohled: Pokorný – Popsíchal, Eis, Sobotka, Polák – Doležal, Slanař, Klement, Moučka (49. Janďourek) – Šnobl, Venc.