Věžnice si tuto soutěž zahraje po dlouhých sedmnácti letech, kdy hrála I. A třídu.

„Přišlo to, co přijít muselo. Hráči dlouhodobě netrénují a jejich přístup k fotbalu je hodně špatný. Zájem mají pouze dorostenci. Je mi z toho smutno," řekl po sezoně věžnický předseda Bohuslav Chalupník.

Hráči si vážnost situace neuvědomili ani po sestupu. „Připadá mi to, že se připravujeme na okresní přebor," smutnil v týdnu Chalupník.

Do I. B třídy se vrací i B tým ždíreckého Tatranu, který si tuto soutěž už dvakrát zahrál, ale poprvé to bylo pouze na jednu sezonu a podruhé si setrvání v krajské soutěži o sezonu ještě prodloužili.

„Věřím, že tentokrát se v I. B třídě usadíme na delší dobu. Měli by za nás hrát hráči A-týmu, kteří nebudou tolik vytížení," prozradil trenér ždírecké rezervy Tomáš Máša.

A co od sebe oba čekají? „Celkově moc velký přehled o I. B třídě nemám. Nevíme, s jakou sestavou soupeř přijede. Každopádně nám bude chybět pět hráčů ze zdravotních důvodů. Jedná se o Prokeše, Adama Drahoše, Šimonička, Pertlíčka a Dymáčka. Nasadíme dorostence a budeme vyčkávat, co na nás rezerva Ždírce bude chtít hrát," má jasno věžnický předseda.

Ve Ždírci převažuje z nedělního soupeře respekt. „Já doufám, že to nebude debakl. Malinský a Zahradník budou pravděpodobně v A-týmu a zraněný je Jiří Matějka. Dostanou šanci mladí. Budeme chtít hrát otevřený útočný fotbal, žádného „zanďoura" od nás diváci neuvidí. Máme starší obranu, takže využijeme zkušenosti těchto hráčů," dodal Máša.

Kdo uspěje v souboji dvou okleštěných sestav se dozvíme v nedělním podvečeru.