Ledečtí fotbalisté, kteří se netají postupovými ambicemi, museli bezpodmínečně vyhrát, aby jim konkurenti z Dobronína a Pacova výrazně neodskočili. Naopak Věžnice má letos starosti se záchranou v soutěži a předzápasové ohlasy nenasvědčovaly, že by Věžnice měla dělat favoritovi soutěže velké problémy. „Polovině týmu je jedno, jak sezona dopadne," prozradil před zápasem předseda věžnického fotbalu Bohuslav Chalupník.

Samotný zápas ovšem zcela jednoznačný nebyl. Domácí sice v držení míče na hřišti dominovali, ale pouze po vápno a do velkých šancí se nedostávali. „Chyběla nám kvalitní předfinální část," měl jasno ledečský trenér Martin Turek.

Až po půl hodině hry vzal na sebe odpovědnost ledečský útočník Jan Bláha, který individuální akcí poslal svůj tým do vedení. Jenže ani vedení domácí neuklidnilo a dál se ve hře trápili. Věžnice odpověděla dvěma šancemi, které prohospodařili Dymáček s Pertlíčkem. „Moc vymyšlíme, chtělo ty šance zakončit jednoduše," řekl Chalupník. Až musel přijít trest. V 77. minutě dostal k lajně míč Štohanzl a po uvolnění křižnou střelou překonal Bezděka. Tři body Ledči zachránil až čtyři minuty před koncem na zadní tyči neobsazený Prchal.

„Gól beru na sebe. Zvonil mi telefon a přestal jsem na hráče řvát," přiznal Chalupník a dodal: „V základu jsme měli tři dorostence a čtvrtý střídal, takže jsme měli ze zápasu strach. Samozřejmě jsme zklamaní, protože za bojovnost jsme si bod zasloužili. Jinak bychom prohru brali, kdyby nám Ledeč dala pět gólů." Jeho protějšek Martin Turek měl radost pouze z výsledku: „Výsledek samozřejmě těší, ale naše hra postrádala kvalitu. Dnes jsme se prostě trápili."