MSLD – U19

H. BROD – VYŠKOV 2:1

Oba soupeři začali v ostrém tempu, brodské obraně to dvakrát zaskřípalo, navíc brodského gólmana prověřil ostrou střelou k tyči vyškovský Hradil. Slovan to přijal jako varování,přidal v tempu, převzal iniciativu, která vyústila ve vedoucí gól. V 16. minutě došlo po rohovém kopu ke zmatkům ve velkém vápně, toho využil Štědrý a poslal spoluhráče do vedení 1:0. Zvýšit mohl Tuhý, ale po promarněné tutovce se jenom chytil za hlavu.

Slovan se dostal do tlaku, žel uhodilo na opačné straně, hosté, kteří byli v akcích rychlejší, po půlhodince šťastně vyrovnali.

Zejména jejich nejlepší hráč, rychlík Holásek, na křídle hodně zlobil. První půlhodinka po přestávce patřila Moravanům. Byli rychlejší, důraznější v osobních soubojích, tutovku na kopačce měl Klika, brodská obrana včetně brankáře Pazderky však pracovala bezchybně.

V poslední čtvrthodince však došlo překvapivě ke zvratu, ke slovu se dostali fotbalisté z Losů a  až do konce střetnutí zatlačili soupeře do defenzivy, Moravané jen dvakrát zahrozili rychlými kontry. Do superšance se dostal nejlepší hráč Slovanu Prchal, po jeho střele však za vyškovského gólmana chytalo břevno.

Tlak domácích vyústil jenom v sérii rohových kopů, štěstí se však na Broďáky přece jenom usmálo. Dvě minuty před koncem vytryskl gejzír radosti na brodské lavičce, když střídající Dvořák zajistil Slovanu toužebný tříbodový zisk.

„Plný bodový zisk má pro nás cenu zlata, kluci odvedli zodpovědný výkon. Povedlo se nám střídání, které soupeře rozhodilo. Dařilo se K. Svobodovi v obraně, ve středu pole dominoval Polívka, na hrotu nejlepší hráč Prchal," usmíval se spokojený kouč Ján Bdžoch.

Góly: 16. Štědrý, 88. Dvořák – 27. Hradil. Rozhodčí: Křenek. ŽK: 2:4. Diváci: 50. Poločas: 1:1. H. Brod: Pazderka – Franc, M. Svoboda, K. Svoboda, Vendl (46. Hala) – Rokos (69. Pleva, Polívka, Prchal, Štědrý (63. Bača), Tuhý (83. Dvořák) – Hekrle.

Alois Svoboda