Podobně jako vloni, kdy do Vysočiny zamířil z Verony Michael Rabušic, chtějí Jihlavští získat hráče z Itálie. Z Udine touží získat na hostování Michala Pecháčka.

Do přípravy Jihlavy postupně naskočí jedenatřicet fotbalistů. Reprezentanti Davis Ikaunieks a David Štěpánek měli ještě volno, volnější režim i rekonvalescenti Matúš Marcin a Jozef Urblík.

Nového trenéra týmu Ivana Kopeckého už nepozdravili odcházející Augusto Batioja a Yani Urdinov, naopak se v kabině objevili dva noví hráči. Michal Pecháček a Matyáš Písačka.

Oba jsou odchovanci pražské Slavie a v Jihlavě budou bojovat o svoji ligovou šanci. Michal Pecháček přichází na hostování z italského Udinese Calcio, Matyáš Písačka je stále hráčem sešívaných, uplynulou sezonu ale strávil v třetiligovém Slavoji Vyšehrad.

Mládě zebry v jihlavské ZOO.
V zoo ani po dvou týdnech neví, co se zebře narodilo

Mezi nové tváře se může počítat i sparťan Martin Nový. Toho si Vysočina „zajistila“ již v zimě, ale brzy se provalilo administrativní pochybení Sparty a nastupovat za Jihlavu nemohl. Nyní již jeho angažmá ve Vysočině nic nebrání.

Kromě již dříve ohlášených odchodů (Batioja, Urdinov, Kotnour, Šamánek, Klusák), se tým začal připravovat v tradičním složení, včetně přeřazených hráčů z juniorky. „Mám informace, že o některé hráče je zájem,“ upozorňuje ale trenér Ivan Kopecký.

Podle informací Deníku se jedná především o nejlepšího střelce minulé sezony Davise Ikauniekse a předloňskou kometu Petra Hronka. „Máte pravdu. Ale myslím si, že v této chvíli to není tak akutní,“ uvedl Kopecký. „Určitě o jejich služby stojím, jedná se o klíčové hráče, protože nastříleli hodně branek, mají hodně přihrávek a jsou sami schopni rozhodnout utkání.“

Během přípravy sehraje Jihlava deset utkání, prvoligová sezona začíná o posledním červencovém víkendu.

Ilustrační foto.
Ženu, která předávala dál pervitin, chytili při činu