Stejně tak i I. A třída, která nabídla hned dvě derby.

V nich se domácím týmům dařilo z poloviny. Šťastnějším celkem byla Leština, která porazila jasně Havlíčkovu Borovou. Pohled naopak doma padl se Světlou.

Fotbalisty Leštiny čekal na závěr jednoduchý zápas. Soupeř z Borové nejen, že předvedl špatný výkon, ale navíc jim nepřijel brankář, takže chytal hráč z pole.

„Po prvním poločase už bylo rozhodnuto, podařily se nám dát tři branky. Druhá půle už se jen dohrávala," potvrdil trenér Leštiny David Hospodka.

Jeho svěřenci po půl hodině hry dali tři góly během devíti minut. „To byl zlomový moment, který soupeře srazil na kolena," řekl Hospodka, kterého potěšilo, že jeho svěřenci zvládli závěr podzimu a přezimovat mohou v poklidu.

„Třikrát za sebou jsme vyhráli a jsem rád, že jsme napravili prostřední část sezony, která nám až tolik nevyšla," souhlasil Hospodka.

Druhým duelem okresních soupeřů byl zápas, ve kterém Pohled hostil světelské Skláře. První vzájemné měření sil na začátku sezony skončilo pro pohledské fotbalisty debaklem 6:0. Tentokrát utkání nebylo tak jednoznačné.

„První poločas byl spíše vyrovnaný. Po změně stran už byl soupeř lepší. Chtěli jsme to Světlé znepříjemnit, myslím, že se nám to povedlo. Rozhodně to nebylo tak jednoznačné, jak by se zdálo," pronesl k utkání trenér Pohledu Petr Sobotka.

Komu se také nevydařil závěr podzimu, je chotěbořské béčko. To v předposledním kole porazilo druhý tým tabulky, Světlou, ale nyní nedokázalo pokořit papírově slabšího soupeře, Dobronín. Na domácím hřišti prohrálo 1:2.

„Nám se vůbec nevydařil vstup do utkání, pak jsme se začali hnát za otočením výsledku, ale vyložené šance jsme si nedokázali vytvořit," posteskl si chotěbořský kouč Jiří Turek.

Spokojenost naopak panovala v kabině rezervy Havlíčkova Brodu, která doma pokořila Luka nad Jihlavou 2:1. Díky vítězství vzrostl rozdíl mezi soupeři na deset bodů.

Domácí sice po prvním poločase prohrávali, ale po návratu z kabin se hrálo pouze na jednu branku a hráči Slovanu soupeře přejeli. „Výsledek je vzhledem k druhému poločasu ještě milosrdný," řekl po utkání trenér domácích Jiří Pabousek.