Tahákem určitě bylo okresní derby mezi ždíreckým Tatranem a světelskou Bohémkou. Domácí Ždírec dodržel tradici a porazil svého soupeře opět o čtyři góly, za posledních osm let už potřetí.

„Do prvního gólu to bylo z naší strany rozpačité. Bylo to díky terénu, který je u nás měkký, hráči se po kotníky boří a těžko se jim hraje kombinační fotbal, který umí," řekl ždírecký trenér Miroslav Plíšek. Když se ve 40. minutě nádherně trefil Slavík a upravil na 2:0, bylo prakticky po zápase. Třetí pojistku přidal po přestávce Smejkal a čtvrtý úder trefil Mrázek.

„Gólovou parádu předvedl Slavík, který se trefil nádherně z voleje. S výsledkem jsem spokojený," konstatoval Plíšek. Jeho trenérský protějšek Miloslav Kafka byl na hráče hodně rozzlobený. „Do 25. minuty jsme hráli to, co jsme chtěli, ale potom chyboval Vodička, domácí to potrestali a do konce poločasu byli domácí lepším týmem. Za druhý poločas snese přísnější měřítko pouze Štros, hráči nehráli disciplinovaně, hráli si, co chtěli, a to byl začátek konce," dodal světelský kouč.

Ve Velké Bíteši se nevyhrává, ale to neplatilo pro Chotěboř. „S kolegou jsme Velkou Bíteš dvakrát viděli, věděli jsme, co nás čeká," přiznal chotěbořský trenér Josef Soural. Sledování soupeře se trenérům vyplatilo. Už ve druhé minutě se prosadil Filipský a v 77. minutě zvyšoval na 0:2 Kotný. Dvě minuty před koncem se domácím podařilo pouze snížit. „První gól určil ráz zápasu. Důležité je, že jsme ty první góly začali dávat my. Hráli jsme z aktivního bloku a soupeř s tím měl problémy," měl jasno Soural.