Ždírec vstoupil do soutěže domácí výhrou 2:0 nad Velkou Bíteší a nic nenasvědčovalo tomu, že by na svěřence Miroslava Plíška přišla deka v zakončení. Jenže vše začalo v Okříškách, nula na kontě vstřelených branek svítila i po zápase s Přibyslaví.

Potom to v minulém týdnu odnesl třemi góly Humpolec, ale nutno podotknout, že další vyložené šance proměněny nebyly. Dovršeno vše bylo v Žirovnici. Pěkná kombinační hra na jednu branku končila vždy u připraveného gólmana Dvořáka. Festival zahazování šancí začal zkušený Kysilko. Po něm nejvíc se trápící Klimeš neproměnil samostatný únik.

„Místo, aby šel do kličky, tak zbrkle střílí a trefí gólmana," říká Plíšek. Po přestávce ho napodobil Mrázek a gólman Žirovnice si poradil i se střeleckým pokusem Novotného. Bod je tedy pro Žirovnici vítězstvím. „Pro nás je remíza opravdu vítězstvím. Hráli jsme proti silnému soupeři, který má ty nejvyšší ambice. Fotbalovost byla na straně Ždírce, který měl mnohem více šancí než my. Remíza mě těší o to víc, že jsem musel v nouzi použít dalšího hráče z béčka. Skvělý výkon odvedl brankář Dvořák, ale potěšil mě celý tým. Utkání příkladně odbojoval," nechal se slyšet žirovnický trenér Zdenek Pahr.

„Já k tomu nemám co říci. Máme nasazení, herní kvalitu, dostaneme se ne do příležitostí, ale do tutových šancí, ale nedáme góly. Nakonec nás ještě Žirovnice mohla potrestat z trestného kopu. Musíme dál pracovat na koncovce, věřím, že se to zlomí. Nemůžeme každý zápas udělat ze soupeřova gólmana hrdinu," dodal ždírecký kouč.

Světlá znovu za tři body

Namlsáni středeční výhrou nad Přibyslaví odjeli světelští fotbalisté k nováčkovi soutěže do Luk nad Jihlavou. Tam se jim v prvním poločase povedlo pouze úvodních patnáct minut. „Začali jsme velice dobře, proměnili jsme pokutový kop, ale od dvanácté minuty si hráči na hřišti dělali, co chtěli a jen díky Janotovi a dobré hře obrany jsme inkasovali pouze jednou," řekl k úvodu zápasu světelský trenér Miloslav Kafka. Hosté zápas zlomili až po přestávce. „V kabině jsme si museli některé věci důrazně vysvětlit a po přestávce už byl na hřišti tým, který ví, co chce hrát," měl jasno Kafka. Čtyřmi góly Světlá soupeře dorazila a z Luk si odvezla vysoké vítězství 5:1. „Soupeř směrem dopředu hrál velice dobře, ani si tak vysokou porážku nezasloužil. Bylo to o proměňování šancí," dodal Kafka. Zápas se příliš dobře nehodnotil domácímu kouči Davidu Votavovi: „Za prvních pětačtyřicet minut nemůžu klukům takřka nic vytknout, jen to, že jsme nedokázali jednu ze tří velkých šancí dotáhnout do gólu a vést o poločase třeba 3:1. Pak jsme ale museli střídat pro zranění Maška, který byl naším klíčovým hráčem, následně přišly individuální chyby, góly na 2:1 a na 3:1, a tím pro nás zápas skončil. Směrem dozadu nám to bohužel funguje špatně."