„Soupeře jsem zrovna viděl při jeho poslední porážce doma se Starou Říší.

V týmu má narostlé hráče, kteří jsou nebezpeční při standardních situacích. Bude to podobně těžký zápas jako s Uherským Brodem. Rádi bychom z úvodního nástupu do utkání vytěžili gól, nesmíme inkasovat první," přál si před zápasem brodský trenér Richard Zeman. Jenže byly to právě Rosice, kterým vyšel vstup do utkání famózně.

Už v první minutě se k míči dostal krajní obránce Chlup, který na zadní tyči našel Selingera. „Tato branka náš výkon hodně poznamenala," přiznal Zeman. Po čtvrthodině hry mohl vyrovnat Sklenář, toho zpětnou přihrávkou našel Slováček, ale branka mu byla příliš malá. „Byla to dobrá příležitost. Sklenář si měl míč lépe zpracovat a trefit branku," poznamenal brodský kouč.

Rosice mohly jít po rohovém kopu dokonce do dvougólového vedení, ale Selinger tentokrát trefil břevno. Po přestávce se hrálo převážně na půlce Rosic, ale zkušený soupeř domácí Slovan do velkých příležitostí nepouštěl. Tentokrát při domácích nestálo ani štěstí, Hejkalův centr trefil stopera Hušku, ale míč šel do zámezí. Největší šanci zápasu spálil Míča, když ani on neskóroval, přišel trest z kopačky Živného do otevřené obrany.

„Druhý poločas byl z naší strany dobrý, ale do vápna soupeře jsme se dostávali těžce. Zápas jsme doma nezvládli, chyběla nám právě ta zkušenost," měl jasno Zeman. Výsledku je o to větší škoda, protože vedoucí Velké Meziříčí prohrálo v Otrokovicích a bodová ztráta Slovanu mohla být pouze dva body. „Takto možná vnímají fanoušci, ale já ne. Mě hlavně mrzí, že jsme doma neuspěli," řekl na závěr brodský lodivod.