„Všichni si dobře pamatujeme, jak jsme před Vánoci dostali v Písku 1:11. Tam se sezona zlomila v náš prospěch. Tak to je v životě i v hokeji – že jste jednou nahoře a jednou dole. Po té jedenáctce jsme byli skleslí, autobusem jsme odjížděli zamyšlení nad tím, co zlepšit a na čem pracovat. Asi jsme ten debakl museli dostat, abychom si uvědomili, co a jak dělat. Teď jsme to Písku vrátili a rozhodli na jeho ledě v prodloužení celou sérii,"vrátil se ještě k sérii s Pískem brodský kouč Aleš Totter a dodal: „Nesmíme však být na hrušce, protože z ní můžeme rychle spadnout. Každý tým, co se dostane do play-off, chce uhrát alespoň jeden zápas nebo sérii. Nám se to povedlo. Bylo by to smutné, kdybychom o to celou sezonu bojovali a pak odešli bez vyhraného zápasu. Tahle série může klukům pomoci do budoucna. I ty chyby, které jsme tam udělali, a soupeř z nich dal nějaké góly. Věříme, že v dalších zápasech je kluci neudělají. O tom je letošní sezona – o sbírání zkušeností."

Nyní už se však zraky všech fanoušků upírají jen a jen ke čtvrtfinálové sérii s Kohouty. Zápasy s druhým týmem tabulky po základní části budou zcela jistě velkým tahákem pro všechny havlíčkobrodské příznivce.

„Tahle série s Pískem přinesla hodně vyloučených a nebyl to kvůli tomu hokej v nějakém extra tempu. Tábor ale chce hrát hokej, stejně jako my. Oba vzájemné zápasy – jak ten v Táboře, tak ten na domácím ledě – se musely líbit. Může to být i poslední zápas v Kotlině, tak doufáme, že přijde přes tisíc diváků, a že nám vytvoří skvělou atmosféru, jakou nám tvoří celou sezonu. Lepší reklamu jsme jim ani udělat nemohli," láká fanoušky Bruslařů do ochozů velitel střídačky.

Co samotný lodivod od celé série očekává? „Pokud by se nám podařilo Táboru sebrat alespoň jeden zápas, bylo by to skvělé. Tahle série s týmem, který vloni hrál baráž a bude tam chtít i letos, pro nás bude výbornou zkušeností," má jasno Totter. Šance na zisk minimálně jednoho střetnutí tu je. A velká. Vždyť venku dokázal Brod i s velmi omlazenou sestavou uhrát skvělý zápas a padl jen těsně 4:5, načež předvedl na svém ledě famózní obrat a slavil výhru 5:2.

Podpořte BK
I vy můžete být u obou duelů. Ve čtvrtek vyražte s fanoušky autobusem. Pokud tak učiníte a v sobotu se na zimním stadionu prokážete v bufetu nad modrými sedačkami lístkem ze čtvrtečního duelu v Táboře, dostanete dvě piva zdarma! Pokud zrzavý nápoj příliš nemusíte, či ještě nemáte patřičný věk, máte nárok na limonádu.