V hledišti zůstal zraněný kapitán Miroslav Třetina i gólman Čeněk Novák.

„Jsem rád, že se vrací Čenda Novák, protože kvůli okolnostem jsme ho zatím nemohli dát do branky a od zítřka se už bude připravovat s týmem. Věřím, že i marodka a další drobnosti se postupem času uzavřou a příští domácí zápas v sobotu už bychom měli být kompletní. Teď ještě v Táboře ne, ale příští sobotu už ano. Věříme, že se to zase nakopne," řekl po zápase brodský trenér Aleš Totter.

Samotný zápas začali Bruslaři výborně a hned v první minutě je dostal do vedení Ludvík, který zachytil nepřesnou rozehrávku a před Brázdilem nezaváhal. Domácí se dostali do tempa a zásobili hostujícího muže s maskou prací. Ten však proti projektilům vyslaným z hokejek BK nastavoval svou bleskovou výstroj. V deváté minutě se hostům povedlo srovnat. Jan Jindra střelou z levého kruhu pokořil Dusíka. Domácím se pak nepovedlo využít nabídnuté početní převahy.

V prostřední části se naskytla situace čtyř proti čtyřem. Ve sníženém počtu hráčů na obou stranách našel Novák před levou tyči volného Filipa Ječného, který zblízka „zametl" puk za přesouvajícího se gólmana. Minutu nato vyhrál v útočném pásmu vhazování Šimek, Jan Stehlík napřáhl z vrcholu kruhu a ranou nad beton vyhnal Dusíka z brány. Jeho náhradník Zvolánek neměl poté moc práce. I díky tomu, že domácí hráli téměř šest minut v kuse přesilovku, ale prosadit se nedokázali. V asi nejvážnějších šancích Vala trefil jen Brázdilovu hruď a Vlasov zblízka přestřelil.

Třetí třetina nabídla z domácí strany urputný boj o vyrovnání. Vše začal naplňovat už ve 42. minutě Kirill Vlasov, jenž využil Kondratěvovu nahrávku a před Brázdilem prošťouchl puk za čáru. Hostující gólman pak ale zcela zavřel svoji branku, a ačkoliv se domácí snažili, tak jej překonat nedokázali. Nejblíže ke gólu byl znovu Vlasov, ale jeho kličku nymburský mág vystihl. Pravda, Brázdil měl také štěstí, když Přidal netrefil poloodkrytou bránu, ale to k dobrému brankáři prostě patří. Bruslařům nepomohla ani závěrečná power-play, při níž málem pečetil výsledek Stehlík, který ale odkrytou klec minul.

„Je to těžké. Kvůli různým okolnostem jsme nuceni hrát s takhle mladým týmem. Myslím si, že se to projevilo, hlavně v silových soubojích. Dnes dva obránci ze šesti hráli svůj první zápas a máme v obraně tři hráče ročníku 97. Trošku to bylo znát, ale myslím si, že jsme zápas mohli zvládnout přístupem a srdcem. Lidi to cítili, my jsme do toho dali srdce až ve třetí třetině a to mě mrzí. Protože když jsme takhle mladý tým, tak tam musíme dát jinou energii. Nezvrátili jsme zápas. Musíme vyřešit, že junioři tady chodí z kabiny do kabiny a nepatří ani do juniorky ani do áčka. Musíme v tom udělat řád. Příští týden se rozhodneme, jsou různé možnosti a podle toho se to bude odvíjet dál. Je to těžké, ale musíme si tím projít. Jak jsme tady byli ze začátku v euforii a nepodlehli jsme jí, tak teď nesmíme podlehnout špatným náladám. Ti mladí hráči jsou kvalitní, ale chybí jim zkušenost. V Děčíně jsme uhráli zápas na emoce, ale tady už to nejde. Můžete takhle „urvat" nějaký zápas, ale sérii neuhrajete. Mrzí nás to. Lidi byli super a my jsme doma prohráli třetí zápas. Příště přijde zase o x diváků méně a to mě mrzí nejvíce, že hazardujeme s domácím prostředím, protože v Děčíně jsme odehráli dobrý zápas a dneska jsme bojovali o vyrovnání ve třetí třetině, ale to je málo," měl jasno brodský lodivod.

Branky a nahrávky: 1. Ludvík, 42. Vlasov (Kondratěv) – 9. Jindra (Rittig), 24. Ječný (Novák), 25. Stehlík (Šimek). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Radek Špringl, Jan Pechánek. Vyloučení: 2:8, navíc Čapek 10 min. Bez využití. Diváci: 472. Třetiny: 1:1, 0:2, 1:0.

H. Brod: Dusík (25. Zvolánek) – Duben, Lacina, Kořínek, Vala, Suchý, Semrád, Bušek – Endál, Přidal, Cejpek, Ludvík, Vlasov, Kondratěv, Chlubna, Kozlík, Kuchta, Jelínek, Hlídek, Kraučuk.

Další zápasy:

PELHŘIMOV – VRCHLABÍ 4:8

Úvod zápasu sice patřil Vrchlabí, ale první se gólu dočkali domácí. Ale ani to obraz hry nezměnilo, hosté měli stále více ze hry a do konce třetiny skóre otočili.

Po přestávce se karta otočila a Pelhřimov se dočkal brzy vyrovnání, když se Jelínek červenal při střele Martina Hadravy z hodně ostrého úhlu. Další šance Ledních medvědů gólem neskončily, naopak Vrchlabí bylo produktivnější. Zásluhou Urbana a veterána Filipa uteklo na 2:4, ještě před koncem třetiny Baldwin alespoň korigoval.

Poslední dvacetiminutovka patřila favorizovaným hostům. Za rozhodnutého stavu už se zápas jen dohrával, v závěru po akci Baldwina korigoval Kopic. „Z naší strany to bylo dvě třetiny dobré. Ve třetí dal soupeř rychlé góly a už jsme se nedokázali vrátit do zápasu," uvedl trenér Pelhřimova Aleš Kučera.
Branky a nahrávky: 4. Votápek (Šaur), 21. Martin Hadrava, 40. Baldwin (Kopic), 56. Kopic (Baldwin) – 5. Bláha (Šimoníček), 10. Šťastný (Jebavý), 36. Urban (Maďar), 39. Filip (Bittner), 43. Urban (Beneš, Filip), 45. Bittner (Urban), 46. Matějka (deCarvalho), 47. Bittner (Maďar, Beneš) Vyloučení: 4:6 Využití: 1:1. Třetiny: 1:2, 2:2, 1:4. Pelhřimov: Svoboda (47. Černý) – Kubát, Kůrka, D. Kasalý, Rossman, Wasserbauer, Jelínek, Adam, Šaur, Hort, Martin Hadrava, Beneš, Marek Hadrava, Bonnel, F. Kasalý, Baldwin, Vysloužil, Vylíčil, Kopic, Votápek.

KLÁŠTEREC – ŽĎÁR N. S. 1:4

V krizi se nacházejícímu Klášterci nepomohla proti Plamenům ani výměna trenéra. Nový kouč Petr Mikeš už v 9. minutě sledoval, jak Kunstmüller v přesilovce bekhendem zužitkoval Krupkův pas. Za domácí kontroval před bránou osamocený Hrdlička, brankář Sláma však svůj tým podržel.

Druhou část rozkouskovala řada vyloučení. Na konci jednoho z nich vyslal Gregar vpřed Davida Vítka s Tomášem Střechou a druhý jmenovaný vytáhl z rukávu ukázkový blafák, 0:2. Ve 37. minutě se zdálo být hotovo, obránce Pleva si pohrál se svými strážci a zvýšil na rozdíl tří branek.

V poslední periodě už hosté i díky Slámovi kontrolovali hru a před sobotním domácím derby s Pelhřimovem zaznamenali velmi cenné tři body. „Věděli jsme, že už potřebujeme vyhrát. Na zápas jsme se poctivě připravili a hráči mnohem lépe plnili taktiku. Pomohlo nám, že jsme skórovali jako první," shrnul trenér Martin Sobotka podstatné momenty pro klubový web.
Branky a nahrávky: 56. Vrtek (Deveri) – 9. Kunstmüller (Krupka), 33. T. Střecha (Vítek, Gregar), 37. Pleva (Kaňka, Kunstmüller), 60. Kunstmüller (Kaňka, Pleva). Rozhodčí: Krob – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 5:7, navíc T. Střecha (Žďár) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 170. Žďár n. S.: Sláma – Staněk, Půža, Pleva, Vítek, Smejkal, Procházka – Kovářů, Malec, Březina, Kunstmüller, Kaňka, Krupka, Vítek, T. Střecha, L. Bureš, Gregar.

Ostatní výsledky skupiny Západ: Jablonec nad Nisou – Sokolov 6:2, Jindřichův Hradec – Tábor 4:11, Klatovy – Děčín, Písek – Kobra Praha 8:5, Kolín – Řisuty 4:2, Trutnov – Bílina 3:2 pp.

MORAVSKÉ BUDĚJOVICE – VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 7:1

Parádní střeleckou formu mají v posledních dnech budějovičtí hokejisté. Po sobotní osmigólové smršti do břeclavské sítě si podobný hurikán nachystali také na nebohé meziříčské Bobry. Náskok si domácí hokejisté vypracovali v závěru první části, od druhého dějství už pak bylo na ledě jen jedno mužstvo. „Zaplaťpánbůh nám to tam padá," culí se trenér Žihadel Jiří Rech.

Jeho svěřenci se v posledním období rozjeli a dotahují se na týmy v horních patrech tabulky. Od druhé Techniky je nyní dělí pouhé dva body. „Tak vysoko zatím nehledíme, je před námi spousta kol, takže my spíš sledujeme situaci pod námi. Teď v sobotu hrajeme s Novým Jičínem, naším sousedem v tabulce, který má o pět bodů méně. Když zvládneme tento zápas, můžeme přemýšlet o tom, co dál," dodává pokorně Rech.
Branky a nahrávky: 2. Jaroš (Paták, Pěška), 18. Horký (Rytnauer), 20. Mikeš (Pěška), 29. Havel (Matějka), 31. Juráň (Rytnauer, Horký), 55. Havel (Trojan, Matějka), 60. Mikeš – 14. Podešva (Kývala, Pořický). Rozhodčí: Humpolíček – Polák, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 365. Třetiny: 3:1, 2:0, 2:0. M. Budějovice: Šťastný – Sobotka, Pelikán, Sechovec, Jaroš, Peroutka, Šťáva – Rytnauer, Havel, Pěška, Mikeš, Paták, Trojan, Juráň, Vlašín, Lupač, Horký, Matějka, Latner.

Ostatní výsledky skupiny Východ: Vsetín – Frýdek-Místek 2:6, Kopřivnice – Hodonín 1:0, Nový Jičín – Karviná 8:3, Opava – Břeclav 3:4, Technika Brno – Poruba 4:5.

(rwa)