Potom po něm sáhla druholigová Technika Brno vedená bývalým jihlavským hráčem Romanem Kaňkovským a v neděli společně mohli oslavit vítězství ve finálové sérii s Hodonínem.

„Ligu nevyhráváte každý rok, a je jedno, o jakou soutěž jde. Bylo to krásné," řekl zanedlouho třiadvacetiletý obránce Rebelů.

Technika už ve středu hraje první barážové utkání o I. ligu.

„Já už bohužel hrát nebudu, protože jsem nasbíral potřebný počet startů. Takže já budu slavit dál. Je to velký úspěch, nikdo nečekal, že bychom mohli Hodonín porazit," smál se Blažek.

O motivaci hráčů Techniky se paradoxně postaral samotný Hodonín, který přes sérii konstatoval, že to nejhorší mají už za sebou. „A to jsme si pak s kluky před každým finálovým zápasem opakovali, že Hodonín prohlašoval, jak to s Kolínem bylo předčasné finále. Tak jsme si řekli, že jim ukážeme, jak se hraje v baráži," potvrdil Blažek.

A čím nakonec favorita udolali? „Hodonín nás možná přehrával, ale my jsme bojovali jako tým. měli jsme skvělou partu, včetně trenérů. Každý dělal, co měl a navíc nám výborně zachytal Pepa Novák," dodal Blažek.