Rebelové rychle odskočili do dvoubrankového vedení, Draci však dokázali ve třetí třetině vyrovnat a v poslední minutě mohli dokonce vstřelit vítěznou branku. Novák však Havlíčkův Brod podržel a na opačné straně využil zaváhání domácí obrany Jan Milfait.

„Prvně jsem chtěl vystřelit, abych něco takhle před koncem nezvoral (smích), ale nakonec jsem udělal kličku a naštěstí to obránci projelo pod hokejkou a já to tam pak napálil," popisoval vítěznou branku šťastný střelec Milfait.

Rebelové svého soupeře zaskočili hned v úvodu, kdy se v rozmezí šedesáti vteřin trefil David Kozlík a Václav Tomek. „Na začátku jsme hráli jednoduchý hokej, žádné složitosti. Přesně jak jsme si představovali," říkal spokojený havlíčkobrodský kouč Vladimír Jeřábek.

Obě branky hostů padly po důrazu před hostujícím brankářem. „Tlačit se do brány, tlačit se do brány – to nám říkali trenéři," vypráví Milfait o taktice. Dvě branky však přinesly také uspokojení, a tak se začal ozývat také Šumperk.

„Najednou jsme zase začali něco vymýšlet, přestali jsme hrát a soupeř nás potrestal," lituje Jeřábek ztraceného dvoubrankového vedení. Za Šumperk se nejprve prosadil v polovině utkání Brunec a ve 48. minutě vyrovnal Haas.

Dramatický závěr

V závěru utkání byl navíc vyloučen havlíčkobrodský Sedláček, a domácí tak měli výbornou šanci otočit vývoj utkání. Rebelové se však ubránili a sami udeřili. Nejprve Novák zlikvidoval dobrou šanci Bergera. Poté Babka vybojoval odražený kotouč a posunul jej na Maliníka, který se společně s Milfaitem hnal na jediného šumperského obránce.

Přečíslení zvládli Rebelové na výbornou a vstřelili rozhodující gól. „Na konci to bylo na vážkách. Oni měli šanci, ale nedali ji, a pak platilo nedáš – dostaneš," vrátil se Jeřábek ke klíčovému momentu utkání. „Jsme za ten gól šťastní. Přinesl důležité body, které teď musíme doma potvrdit," vzhlíží Jeřábek už k sobotnímu duelu s Prostějovem, kterému se nepodařil vstup do play-out a prohrál v Mostu. Havlíčkův Brod se tak dostal na 13. místo a v sobotu bude moci svému největšímu soupeři odskočit na šest bodů.

Lukáš Zelený