Už několik dní věděli, že si opět zahrají v Regionálním poháru, od neděle je znám i zbytek kalendáře. Dohromady Rebelové odehrají jedenáct zápasů.

Tým z Kotliny tedy čeká o jedno utkání víc než loni. A důvod je jasný. Do přípravy na ledě se zapojí oproti minulým ročníkům větší množství hráčů. „Potřebujeme odehrát víc utkání, protože půjdeme do přípravy s více hráči a chtěli bychom je vidět v akci," hlásí sportovní manažer HC Rebel Miroslav Barus.

Navíc číslo jedenáct nemusí být konečné. Havlíčko-brodské vedení jedná ještě o dalších dvou utkáních. „Opravdu potřebujeme vidět hráče v akci, abychom rozpoznali jejich kvality. Ať už to jsou junioři, nebo mladí kluci, kteří tu budou na zkoušku. Chceme, aby všichni dostali stejnou šanci," konstatuje Barus s tím, že tým, se kterým jedná, je Olomouc.

Podobní soupeři jako loni

Kromě nováčka extraligy, se kterým Rebelové jednají, však mezi soupeři pro přípravu žádné větší kluby nečekejte. Vesměs jde o stejná jména jako minulý rok.

„Snažili jsme se domluvit nějaký zajímavý zápas pro diváky, ale nevyšlo to. Je tam totiž ten problém, že týmy, se kterými jsme jednali, mají strašně nabitý program. Hrají navíc mezinárodní soutěž, takže je pro ně těžké najít termín," vysvětluje.

Před začátkem Regionálního poháru tak brodští hokejisté změří síly se Šumperkem, Benátkami nad Jizerou a druholigovým Hodonínem. „Jsou to týmy, které nás prověří. Šumperk se nám ozval sám, důležité budou i Benátky, protože budou mít podobně jako my mladý tým," říká Barus.

Po sérii zápasů s těmito třemi týmy už vypukne tradiční soutěž pro kluby z Vysočiny a jejího okolí. Souboje s Jihlavou a Třebíčí tentokrát okoření ještě České Budějovice. Že by ale Rebelové brali pohár prestižněji než v minulých letech, se očekávat nedá.

„My tyto zápasy budeme opravdu brát jako přípravu. Během poháru už bychom chtěli týmu vtisknout tvář, kterou budeme mít v průběhu sezony. Ale ze začátku to bude především o tom, aby se dala dohromady kabina," přibližuje sportovní manažer klubu z Kotliny. „Jestli však jde o pohár, nebo jiné zápasy, tak je nám to jedno. Do určité doby budeme zkoušet a potom se zkonsoliduje sestava, která zahájí sezonu. A letos bychom chtěli, aby ta sestava, která tu začne, odehrála celý ročník," zakončuje Barus.

Přípravné zápasy

7. 8.     Benátky n. J.             (D)

8. 8.     Hodonín                     (V)

12. 8.   Šumperk                    (V)

14. 8.   Šumperk                    (D)

15. 8.   Benátky n. J.              (V)

19. 8.   Jihlava                      (V)

21. 8.   České Budějovice    (V)

26. 8.   Třebíč                        (D)

28. 8.   Jihlava                       (D)

2. 9.     České Budějovice     (D)

4. 9.     Třebíč                         (V)

Všechny domácí zápasy budou začínat v 18 hodin.

Tučně jsou vyznačena utkání Regionálního poháru.