I. LIGA ST. DOROSTU
H. BROD – PROSTĚJOV 5:1

Mladíci z Kotliny stále živí naději, že zasáhnou do bojů o špici tabulky, a tak je každý úspěch cenný. Od začátku střetnutí bylo střídavě rušno před oběma brankami. Domácímu Polákovi se nepovedl nájezd, a tak se skóre měnilo až ve 13. minutě, kdy mladší dorostenec Michálek naservíroval gólovku obránci Buškovi. Ještě do konce třetiny zvýšil na 2:0 Kraučuk, když zaskočil prostějovského gólmana Zapletala.

V prostřední části měli sice hoši z Kotliny mírně navrch, hra však na hokejové kráse přiliš mnoho nepobrala. V polovině utkání se povedla domácím další zdařilá akce, radoval se Abbrent, jehož jedovka skončila až za zády strážce hanácké svatyně. Definitivní klid na hole Rebelů přinesla až poslední minuta, kdy Michálek do jízdy namazal obránci Lacinovi, který únik proměnil gólem na 4:0 – bylo rozhodnuto.

Hned v úvodu poslední třetiny promarnil Cejpek superšanci a blízko gólu byl i Polák. Hoši z Kotliny již nikam nespěchali a soustředili se na pečlivou defenzivu. Deset minut před koncem tvrdil muziku Michálek a pátým gólem zařídil, že tři body zůstanou v Kotlině. Hanáci se zmohli na čestný úspěch až v poslední minutě, kdy se trefil Skácel.

„Kluci zvládli utkání bez problémů, mám radost ze zlepšené hry dopředu, hoši prokázali potřebnou bojovnost i nasazení, získané body jsou pro nás velmi důležité, konstatoval trenér Václav Adam.
Branky: Bušek, Kraučuk, Abbrent, Lacina, Michálek – Skácel. Rozhodčí Habásko – Kubát, Parýzek. Vyloučení:2:0 bez využití. Diváci: 76. Třetiny: 2:0, 2:0, 1:1 H. Brod: Adam – Vacek, Mendl, Suchý, Krajcigr, Bancíř, Lacina – Kraučuk, Křížek, Abbrent –   Cejpek, Jelínek, Málek –  Polák, Kořenář, Michálek.

Alois Svoboda