Lepší vstup do utkání měli domácí, a korunovali ho vedoucí brankou. Vala vypálil od modré čáry, jeho střelu tečoval hostující obránce a brankář nestihl zareagovat. Jenže za necelou minutu srovnal hostující Šulčík. Následně Bruslaři hráli přesilovku 5 na 3, ale nic z toho nebylo. Ve 13. minutě se ale Kotlina už radovala. Michálek se obtočil okolo branky a zavěsil. Na 4:1 navýšil Voříšek, který od levé tyčky překonal brankáře.

Druhou třetinu začali domácí přesilovkou, ale nedostali se přes hostující obranu. Pak přišly dvě velké šance, ale zůstaly nevyužité. Havlíčkův Brod se dočkal až ve 31. minutě, kdy Přidal napoprvé nepřekonal hostujícího gólmana, tak poslal puk Michálkovi a ten už byl přesný. Zřejmě poslední hřebíček do českobudějovické rakve přidali Bruslaři ve 38. minutě, během které se trefili hned dvakrát a dali na 6:1.

Prohlídka Štáflovy bašty
OBRAZEM: Zájemci nakoukli do Štáflovy bašty v Brodě

Závěrečná třetina se už jen dohrávala. Bruslaři pouze kosmeticky upravili výsledek na konečných 7:1. Tvrdou ránou poslal puk k tyči Nepokoj.

H. BROD – DAVID SERVIS 7:1

Branky a nahrávky: 8. Vala (Matušík, Voříšek), 14. Michálek (Nepokoj, Přidal), 16. Voříšek (Třetina, Semrád), 31. Michálek (Přidal, Třetina), 38. Třetina (Michálek, Vala), 38. Voříšek (Šmíd, Kopic), 53. Nepokoj (Třetina, Michálek) – 8. Šulčík. Rozhodčí: Radim Slavka – Robin Horký, Martin Klouda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Třetiny: 3:1, 3:0, 1:0. Havlíčkův Brod: Novák – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd – Michálek, Třetina, Přidal – Milfait, Matušík, Voříšek – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Beneš, Ludvík, Beran.