Jejich cílem byl plný bodový zisk, což do puntíku splnili.

Prvním protivníkem byl předminulou sobotu Klášterec nad Ohří, který BK porazilo 6:3 a rozhodla až produktivita ve třetí třetině. Tu domácí vyhráli 3:0. „Musím si zjistit, kde tady měří EKG, protože po každém zápase půjdu asi na vyšetření do nemocnice a pojišťovna to bude proplácet, doufám," vtipně hodnotil zápas brodský kouč Aleš Totter a dodal: „Měli jsme výborný začátek, dnes nám to vyhrálo oslabení a víra, že zápas zvládneme. Po výborném začátku jsme vedli 2:0, kvůli našemu neproměňování šancí a ledabylosti soupeř vyrovnal na 2:2 a pak se dostal do vedení. Tam se lámal chleba. To byl zlomový bod, kdy jsme byli 5 minut v oslabení, sehráli jsme to výborně. Potom byl na nás faul a při hře 4 na 4 jsme vyrovnali. Myslím si, že od té doby jsme byli lepším týmem, ještě Lukáš Endál měl trestné střílení. Ve třetí třetině rozhodla naše větší fyzická síla a aktivita. Tato třetina byla výborná až na nějaká drobná propadnutí, ale to k té aktivitě patří. Jsme rádi, že jsme doma vyhráli za 3 body a že jsme hráli útočný hokej a diváci se bavili."

Hned o dva dny později, netradičně v pondělí, se hrálo první derby, když do Kotliny přijel Pelhřimov. Po dvou třetinách svítil na tabuli nerozhodný výsledek 3:3. Napínavý zápas rozhodl až v závěrečném dějství Ludvík. „Dnes přišlo hodně fanoušků a vytvořili výbornou atmosféru. Bylo vidět, že je to derby. Občas ho nevyhrávají favoriti, což jsme viděli včera při fotbale. Myslím si, že Pelhřimov odehrál velmi dobrý zápas. Musím ocenit hostujícího gólmana, protože mělo být buly ve středním pásmu, ale on přiznal, že se má vhazovat v našem útočném pásmu. To se stane málokdy, natož na nejvyšší úrovni. Je to hezké gesto fair-play. Jsme rádi, že jsme vyhráli. Stále ale máme špatné pasáže zápasu. Dostali jsme se do vedení, jenže zbytečnými chybami a nezodpovědností jsme si to zkomplikovali. Myslím si, že rozhodujícím okamžikem bylo nevyužité trestné střílení Pelhřimova. Během druhé třetiny jsme trochu pozměnili sestavu a ve třetí třetině jsme rozhodli. Jsem rád, že dal Ludva gól a rozhodl, protože se střelecky trápil a nemá lehkou pozici. Také jsem rád, že dobře funguje spolupráce s mládeží a dali jsme šanci spoustě mladých hráčů. Je to dobrá vizitka města i vedení, kterého si vážím, protože dělá svou práci dobře, navíc nekomentuje ostatní sporty a politické strany," popsal derby Totter.

Posledním protivníkem byl minulou sobotu Písek. Proti němu už v brance nastoupil Čeněk Novák, a ten si hned připsal vychytanou nulu. BK vyhrálo přesvědčivě 5:0. „Myslím si, že Písek je výborný soupeř a má jednoho z nejlepších trenérů v této soutěži. Hraje organizovaně. Udrželi jsme nulu, ale paradoxně jsme sehráli nejvíc otevřený hokej. Myslím si, že ze začátku bylo hodně málo přerušení a hrálo se ve velkém tempu. Tým s Čendou v bráně si dovoloval víc do útoku a vzadu byl trochu nezodpovědný. Rozhodujícím momentem bylo to, že soupeř nastřelil po buly břevno a Kirill Vlasov hned z protiútoku dal gól. Za chvíli jsme přidali další branku a získali trochu více jistoty. Jak říkal trenér Písku, definitivně rozhodl až třetí gól. Soupeř po něm odpadl a my jsme zápas dohráli v exhibičním tempu. Ze tří zápasů máme devět bodů. Nesmíme ale zapomínat, že soupeř měl znovu trestné střílení, minule Lukáš Dusík a dnes Čeněk Novák je ale chytili. Štěstí je vrtkavé, ale my jsme mu dnes šli naproti a svým způsobem jsme si ho vybojovali na naši stranu. Nemusí to tak být ale do nekonečna a nesmíme propadnout nějaké euforii. V obraně to dnes bylo hodně špatné a nezodpovědné," komentoval výhru Aleš Totter, který se rovněž vyjádřil k nasazení Čeňka Nováka. „Bylo dobré rozhodnutí, že Čenda šel dnes do brány. Myslím si, že Čenda by se měl vrátit. Má tady trenéra gólmanů a je očividně spokojený. Je tady navíc v dobré partě, je to pro něho lepší, než sedět v Šumperku sám na ubytovně," nechal se slyšet Totter.