EXTRALIGA ST. DOROSTU
H.  BROD – JIHLAVA 4:5 sn
V krajském derby starších dorostenců viděli diváci skvělý návrat do zápasu v podání domácích Rebelů, kteří dokázali dohnat třígólové manko, a vybojovali tak alespoň bod. Jihlava se dostala do výrazného vedení během prvních deseti minut, kdy se trefila hned třikrát.

Po špatné rozehrávce musel brankář Novák čelit nájezdu Střechy, který sice zlikvidoval, na následnou dorážku Jana Mandáta už byl ale krátký. Za dvě minuty se po sérii přihrávek od modré trefil Radim Hrot a úvodní kanonádu hostů završil Martin Lupač, jenž si v předbrankovém prostoru pohrál s gólmanem a pohodlně zasunul puk za jeho záda. Tři rychlé branky vyhnaly Nováka z branky, jeho pozici nově zaujal Jeřábek. Havlíčkobrodští bleskově zkorigovali po svižné střele Radima Zohorny z těžkého úhlu a před první přestávkou se dokonce dostali na dostřel. Hostující obrana propadla ve středním pásmu, čehož využil Tomáš Dvořák, sjel si až před gólmana Vacka a procedil jej mezi betony.

V polovině utkání se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. V přečíslení dva na jednoho zakončoval Ludvík, puk vypadl Vackovi a pro Davida Krajhanzla už nebylo těžké jej dorazit do klece. V posledních vteřinách druhé třetiny ale šla Dukla znovu do vedení. Martin Vítek vyjel zpoza branky a díky, zasáhl brusle domácího zadáka, který si puk nešťastně srazil do vlastní branky. Rebelové znovu lačnili po vyrovnání, dlouho se jim to však nedařilo. Málem doplatili na řadu nevyužitých přesilovek. Klid na hokejky dostali až v 55. minutě, kdy se Zohorna protáhl kolem mantinelu, po neúspěšném pokusu se dostal vyražený kotouč na hůl Tomáše Hlídka a ten už před téměř odkrytou bránou nezaváhal. Vítěze neurčilo ani prodloužení, a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich definitivní tečku udělal jihlavský Jiří Mandát.
Branky a nahrávky: 10. Zohorna (Kuchta, Bláha), 19. Dvořák, 31. Krajhanzl (Ludvík), 55. Hlídek (Zohorna) – 3. Mandát (Střecha, Vantuch), 5. Hort (Beran, Anděl), 10. Lupač (Střecha, Bambula), 40. Vítek.  65. Mandát.Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Třetiny: 2:3, 1:1, 1:0 – 0:0. H. Brod: Novák (10. Jeřábek) – Vosyka, Kuchta, Zohorna, Dvořák, Hlídek, Bláha, Křípal, Meloun, Mozr, Ludvík, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát, Němec.

H. BROD – OLOMOUC 2:6
Po prohraném derby si dorostenci chuť nespravili ani v utkání s Olomoucí. Opět měli výhodu domácího kluziště, tentokrát však odešli dokonce s prázdnou.

V Kotlině dlouho platil nerozhodný stav, první branka padla až na konci druhé části, tehdy se však s góly doslova roztrhl pytel. Jako první se trefil Ondřej Hlídek z prostoru před brankou, když dokázal přehodit brankáře Řoutila. Za necelou minutu však hosté vrátili úder. V přečíslení dva na jednoho sice Augustin nestřílel přesně, následně ale zpoza branky dostal puk na hůl Šimona Betáka a ten razantní dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Gólům do šaten nebyl ani v tu chvíli konec.

Před přestávkou se trefil ještě domácí Radim Zohorna. Za brankou mazaně nalákal brankáře k jedné tyči a pak se rychlým manévrem přesunul ke druhé a pohodlně dopravil touš za čáru. Nadějné vedení bylo ve třetí části rychle smazáno, navíc olomoučtí hokejisté udělali z dvacetiminutovky debakl. Trefili se pětkrát! Dva rychlé góly Petra Nedopila a Pavla Hradila znamenaly obrat v utkání. Nedopil přesně dorážel na brankovišti, o dvě minuty později při kombinaci v útočném pásmu uštědřil Novákovi jesle Hradil.

V 53. minutě napřáhl během přesilové hry v levém kruhu Šimon Beták a rázem už hosté vedli o dvě branky. Dvě minuty před koncem měli Rebelové výhodu jednoho muže v poli navíc, a tak to zkusili bez brankáře.

Po špatném přechodu přes útočnou modrou se puku chopil Aleš Jergl a střelou do prázdné branky definitivně utnul veškeré naděje domácích na body.
Výhru pak ještě v závěrečné minutě korunoval Jan Brandýs. Trefil se ve vlastním oslabení.
Branky a nahrávky: 38. Hlídek, 40. Zohorna (Krajhanzl) – 39. Beták (Augustin), 43. Nedopil (Bauer), 45. Hradil (Nedopil), 54. Beták (Augustin, Konečný), 58. Jergl, 60. Brandýs (Konečný). Rozhodčí: Petr Coufal – Michal Kavina, Vojtěch Král. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 50. Třetiny: 0:0, 2:1, 0:5. H. Brod: Novák (Vaněček) – Osmík, Zohorna, Dvořák, Hlídek, Nováček, Bláha, Křípal, Meloun, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát.

EXTRALIGA ML. DOROSTU
LETŇANY – H.  BROD 6:2
Mladší dorostenci Havlíčkova Brodu dostali na ledě silných Letňan za vyučenou. Výrazně se na tom podepsal útočník Václav Karabáček, který byl u všech šesti branek a ze zápasu odešel s nevídanou bilancí čtyři branky plus dvě asistence.

V osmé minutě našel před brankou spoluhráče Dyrynka. Poté sám na rozmezí první a druhé třetiny třikrát skóroval. Ve dvou případech využil spolupráce s Poljanyčkem, hattricku pak dosáhl poté, co zužitkoval nabídku od Kuldy. Rebelové první branku zaznamenali až za stavu 0:4, kdy ve dvojnásobné přesilové hře přesně mířil Lukáš Bláha. Pražané na konci druhé části znovu odskočili na rozdíl čtyř branek a znovu to byl Karabáček, kdo si nejlépe rozuměl se spoluhráčem Poljanyčkou a dokázal z toho vytěžit maximum.

Galavečer této dvojice pokračoval a na začátku poslední dvacetiminutovky si pouze vyměnili úlohy. 

Branky a nahrávky: 8. Dyrynk (Karabáček), 13. Karabáček (Poljanyčka), 21. Karabáček (Poljanyčka), 24. Karabáček (Kulda), 37. Karabáček (Poljanyčka), 45. Poljanyčka (Karabáček) – 34. Bláha (Mendl), 56. Kraučuk (Polák). Rozhodčí: Tomáš Battěk – Jan Hodač, Alexander Shigalev. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 49:29. Třetiny: 2:0, 3:1, 1:1. H. Brod: Vaněček – M. Polák, Vala, Nguyen, Málek, Vacek, Cejpek, Semrád, Mendl, Bláha, Bušek, Kraučuk, Kopic, Jelínek, Nováček, Mäki.

Pavel Buňat, Petr Veselka