„Lukáš je emotivní, srdcař, tak jsme si říkali s Milanem Chalupou (asistent trenéra – pozn. autora), že by to mohla být dobrá změna," řekl ke změně céčka trenér Rebelů, Jiří Rech.

Další pokaženou náladu měl Lukáš Endál po sobotním zápase s Mladou Boleslaví. „Kluci k těm zápasům musejí začít přistupovat jako v play off a nám to play off začíná ve středu. Bohužel, už v listopadu," má jasno brodská čtrnáctka.

Teď vás, Lukáši, asi hodně můžou mrzet porážky s Pískem a podobně…
Ono toho mrzí víc. Hráli jsme s Boleslaví dobrý špíl. Hodnotí se mi to špatně, nevím, co k tomu říci. Musíme začít znovu, zjednodušit hru. Je to prostě tam, kde to je. Věřme tomu, že si to každý u sebe uvědomí. Když nezačne každý u sebe, tak to na týmu není vidět. Potom takové týmy, jako je Boleslav, tak si celý zápas mohou hrát na 2:1.

Měli jste jednání s majiteli klubu a vedením. Co vám řekli?
Bylo to normální jednání mezi hráči. Budu se opakovat, ale to si musí uvědomit ten tým. Jsme tady od toho, abychom hráli hokej a podávali nějaké výkony. Každý si musí plnit povinnosti v tréninku, při zápase a v individuální přípravě. Doma odpočinek a příprava na zápasy. Určitě tady nechceme být za nějaké šašky. Musíme tomu dávat víc a věřím, že tuto těžkou situaci zvládneme.

Teď vás čekají tři zápasy venku s relativně se slabšími soupeři…
My už to ani takto brát nemůžeme. Jestli hrajeme s Mostem, Berounem, s Boleslaví nebo Ústím. Já to řeknu jednoduše. My to musíme hrát jako play off. Bohužel, už v listopadu, ale je to tak, jestli chceme udělat nějaký úspěch a nechceme tady všichni dopadnout ostudně. Pro nás teď začíná play off, boj o bytí a nebytí. Já věřím tomu, že ti kluci, co jsou zranění se brzy vrátí na led a pomohou nám.

Převzal jste kapitánské céčko, bude to už natrvalo?
Tohle není otázka na mě. Já bych ho chtěl asi natrvalo (smích). Nevím, jestli Petr (Petr Polodna zrovna konzultoval svůj zdravotní stav s doktorem – pozn. autora) to céčko bude chtít zpátky. Budeš chtít céčko zpátky (ptal se se smíchem Endál Polodny). Ty bys mi ho stejně nevrátil (odpověděl s úsměvem Polodna). Tak vidíte (smích). Ne, já neřeším, kdo má céčko a kdo ne. Prostě každý musí začít u sebe. Teď nesmíme myslet na nic jiného jenom na hokej.

Nejdou vám přesilové hry. Je to tím, že vám chybí Milan Kostourek?
Odešli nám páni hokejisti, ale nemůžeme se na to vymlouvat a v tomhle bych problém neviděl. Musíme se na tyhle věci zaměřit o tréninku a pilovat je. Dnes, když jsem byl na ledě při přesilovce, puk nám dvakrát odskočil, ale to je v této situaci. Tak to prostě je.  Kdybychom byli druzí, třetí, tak nám puky asi neodskočí. Mně to dával Radim Ostrčil do brejku, hokejku mám na zemi a puk mi odskočí, tak nevím, co mám dělat… V kabině nás to všechny štve.

V minulém domácím zápase jste odešel z ledu kvůli zranění. Co vám přesně bylo?
Klasické klučičí zranění, rýmička (smích). Ne, ne, trošku jsem byl otřesený. Nebylo mi nejlépe, bolela mě hlava. Já jsem takový citlivější chlapeček, takže mě všechno víc bolí než někoho normálního. V Olomouci jsem se ještě necítil nejlépe, ale jak říkám, já jsem trochu holčička, tak to u mě déle trvá, ale teď už to je dobré.