Zohorna se na konci září zranil v duelu s pražskou Spartou (Kometa utrpěla debakl, když na vlastním ledě prohrála 1:8, pozn. red.), od té doby vyhlíží čtyřiadvacetiletý útočník svůj návrat na ledovou plochu.

„Hynek nějakou dobu nehrál kvůli zranění, takže se nyní potřebuje dostat do hry. Jak dlouho u nás zůstane, se teprve uvidí. Domlouvat se budeme s Kometou zápas od zápasu," řekl k příchodu Zohorny havlíčkobrodský sportovní manažer a asistent trenéra Miroslav Barus. Zohorna už zasáhl do včerejšího utkání, v němž Rebelové přivítali v Kotlině Havířov (výsledek utkání a reportáž naleznete na této straně, pozn. red.).

Přestože půjde o první zápas po téměř dvouměsíční pauze, tak by měl Zohorna patřit k největším ofenzivním esům Vladimíra Jeřábka. V úvodu sezony nastupoval havlíčkobrodský odchovanec v druhém útoku brněnské Komety po boku Jana Káni a Tomáše Svobody. V pěti utkáních, které stihnul za Brno odehrát, si připsal dva kanadské body za branku a asistenci.

Ještě před startem nového ročníku byl Zohorna dodatečně nominován do přípravného kempu českého národního týmu, a nebýt zranění, mohl tak patřit mezi nováčky, na které ukázal Vladimír Růžička při nominaci na Karjala Cup.

Hynek Zohorna doufá, že se brzy vrátí zpět do extraligové Komety. Mezitím bude získávat herní praxi na Vysočině a pokusí se pomoci svému mateřskému klubu dostat ze z nelichotivého posledního místa.

Hynek Zohorna
narozen: 1.8.1990
výška: 188
váha: 94
post: útočník
předchozí působiště: Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Slavia Praha, Třebíč, Kometa Brno
sezona 2014/15:
Kometa Brno 5z 2(1+1)

(zed)