Vítězství si na své konto připsala také Jihlava, která v Mostě vyhrála 5:2.

H. BROD – TŘEBÍČ 2:4
Od úvodního buly se hrál atraktivní a svižný hokej. Jako první zahrozil z mezikruží Polodna, na druhé straně se pokoušel protrhnout střeleckou smůlu Třebíče Němec. Tomu se to sice ještě nepovedlo, v 5. minutě však hosté sehráli parádní akci, na jejímž začátku stál Wasserbauer, od nějž šla nahrávka k Nahodilovi, který naznačil střelu, a ještě posunul puk na zcela volného Vondráčka – 0:1.
Za necelou minutu mohlo být srovnáno, brodské střelce ale zastavil pozorný Falter. V závěru první třetiny dostala Horácká Slavia možnost přesilové hry. Do obrovských šancí se v ní dostali Dlapa a Vondráček, Dolejš ale oba pokusy zneškodnil.

V úvodu druhé části měly oba týmy k dispozici několik početních výhod, do vážnější šance se ale nedostaly. Za zmínku stojí snad jen Novotného střela těsně nad. Po polovině zápasu mohl náskok hostů zvýšit po samostatném úniku Holec, ale neuspěl. A tak udeřilo na druhé straně. Na Polodnův pas si najel Havel a bekhendem vyrovnal.
Horácká Slavia ale nechtěla připustit scénář z prvních dvou zápasů, kdy svůj jednobrankový náskok ztratila, a prohrála. Hned si vytvořila tlak, ze kterého pramenil faul. V pokračující výhodě našel Čuřík Laše, který z blízkosti vrátil hostům vedení.

To si pak hosté v poslední dvacetiminutovce dlouhou dobu pozorně střežili. Rebelové si ale postupem času vypracovali převahu, kterou korunoval druhou brankou v zápase Havel. Oba týmy se po vyrovnání snažily o vstřelení vítězného gólu. Šance se v 54. minutě otevřela domácím, kteří dostali možnost přesilové hry. S tou ale nenaložili dobře, obráncům naopak ujel Holec, který byl faulován, a na řadu přišlo trestné střílení. S ním si poradil parádně a Třebíč šla potřetí do vedení. To už nepustila, naopak exbrodský Holec do prázdné branky pečetil vítězství hostí.

Branky a nahrávky: 37. Havel (Polodna, Říha), 47. Havel (Polodna) – 5. Vondráček (Nahodil, Wasserbauer), 39. Laš (Čuřík, Dolníček), 55. Holec z trestného střílení, 60. Holec (Dlapa, Němec). Rozhodčí: Hrubý – Kis, Svoboda. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 1303. Třetiny: 0:1, 1:1, 1:1. Havlíčkův Brod: Dolejš – Novotný, Kolafa, Drtina, Vágner, Korím, Semrád, Zítka – Říha, Polodna, Havel – Berger, Endál, Rytnauer – Maliník, P. Štěpánek, Semorád – Milfait, Stehlík, Chlubna. Třebíč: Falter – Rangl, Malena, Dietz, Hruška, Bilčík, Dlapa, Čejka – Čuřík, Dolníček, Laš – Vondráček, Nahodil, Wasserbauer – Němec, Holec, Křivohlávek – Horký, Kaut, Přibyl.

MOST – JIHLAVA 2:5
Jihlavští hokejisté nezačali na mosteckém ledě vůbec špatně. Už ve 4. minutě vybojovali přesilovku a hned se mohli radovat. Hubáček našel křížnou přihrávkou Zemana a bylo to 0:1. V 10. minutě mohl po bekhendové kličce zvýšit Čachotský, ale brankář Nechvátal se štěstím kryl. I proto udeřilo na druhé straně, když početní výhodu využil Smolka. Šance se poté střídaly na obou stranách, Velecký dokonce trefil břevno. Vedení ale Dukle vrátil až Prokš, který dorazil Mikešovu střelu.

Do druhé části šli hosté oslabení o jednoho hráče v poli, což však vůbec nevadilo Semanovi, jenž využil chyby domácího beka a pohodlně zvýšil. V té samé přesilovce se ale podruhé prosadil Smolka – 2:3.
Poté se hra uklidnila a dlouho se hrálo bez většího vzruchu. Až ve 33. minutě vyrazil Nechvátal Podlipnikovu střelu k Veleckému, který se v pádu nemýlil.
V závěrečné části už se Jihlava nikam nehnala, pozorně bránila své vedení a sama vyrážela k nebezpečným protiútokům. Z jednoho takového trefil Důras břevno, o chvíli později trefil Velecký tyč. Dukla se ale nakonec pátého gólu dočkala. Akci dvou na jednoho zakončil přesně Mikeš. Dukla v úvodu sezony ještě neprohrála, a má na kontě plný počet bodů.

Branky a nahrávky: 13. Smolka (Pavelka), 21. Smolka (Bojer) – 4. Zeman (Hubáček, Čachotský), 15. Prokš (Mikeš, Důras), 21. Seman (Čachotský), 33. Velecký (Podlipník), 57. Mikeš (Prokš, Důras). Rozhodčí: Svoboda – Černý, Vavruška. Vyloučení: 4:4, navíc Drtil (Most) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 456. Třetiny: 1:2, 1:2, 0:1.
Jihlava: Sáblík – Kotvan, Zadražil, Mocek, Podlipník, Dobrovolný, Kaláb, Štebih – Čachotský, Zeman, Seman – Důras, Mikeš, Prokš – Velecký, Hubáček, Krupka – Kadlec, Kuřítko.