Hokejoví junioři v pátečním zápase zdolali Písek až po samostatných nájezdech. Ty si ve stejný den vyzkoušeli i prvoligoví starší dorostenci, kteří hráli s Opavou bez branek. Štěstí se nakonec obrátilo na Slezany, když jediným úspěšným střelcem v nájezdech byl opavský Černý. V nedělním zápase extraligy mladšího dorostu nestačili Rebelové na vrstevníky z Komety Brno, kterým podlehli vysoko 1:7.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – PÍSEK 3:2SN

Začátek utkání patřil hostujícímu Písku a jejich aktivitu zužitkoval v osmé minutě Koupal. Z vedení se hosté radovali čtyři minuty, to nahrával Motl na neobsazeného Mozra, který propálil Havelku.

Ve druhém dějství dopláceli domácí na časté vylučování, což jim ubíralo síly. Jednu z přesilovek využil Flegl. Do třetí třetiny nastoupili Rebelové s cílem vyrovnat, a to se jim povedlo až tři minuty před koncem z hokejky Chlubny, který tak poslal zápas do prodloužení.

V něm branka nepadla, o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. Domácí gólman Novák oba písecké nájezdy zlikvidoval, zatímco Ludvík s Chlubnou uspěli a mohli začít slavit bonusový bod.

„Nedalo se na to dívat, ale vyhráli jsme. Písek hrál velice dobře a nic nám nedaroval. Šance, co jsme měli, tak jsme neproměnili. Neměli jsme klid na zakončení a branky nám chyběly. Kdybychom my vedli a oni museli dotahovat, tak by se to víc otvíralo, ale bylo to přesně obráceně. Z naší strany se nehrálo pěkně, ale zaplaťpánbůh, že jsme zvládli nájezdy. Máme parádního gólmana, který je vychytal," zhodnotil zápas domácí kouč Milan Chalupa.

Branky a nahrávky: 12. Mozr (Motl), 57. Chlubna (Kříž, Křesťan) 61. Ludvík – 8. Koupal (Březina, Skala), 28. Flegl (Vlk, Horažďovský). Rozhodčí: Kopeček –  Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Třetiny: 1:1, 0:1, 1:0 – 1:0. H. Brod: Novák – Křesťan, Mozr, Kříž , Ludvík, Skotar – Hlídek, Semrád, Jelínek, Krajhanzl, Motl, Kittler, Hynek, Skotar, Přibyl, Chlubna.

I. LIGA ST. DOROSTU

H. BROD – OPAVA 0:1SN

Šedesát minut nestačilo oběma týmům k překonání skvělých gólmanů.

Zápas se dostal až do samostatných nájezdů, ale ani v nich nebyli domácí úspěšní, když Kraučuk s Jelínkem stříleli pouze do konstrukce branky. Jediným úspěšným střelcem byl tak opavský Černý. „Zápas nebyl odehrán z naší strany špatně. Šli jsme do něj s tím, že půjdeme dobře z obrany  a že to půjde i dopředu. Z toho jsme vycházeli. Šance tam byly. Soupeře jsme dostali do hry našimi špatnými zákroky. Byly tam fauly, měli jsme hodně vyloučených a díky tomu přebíral soupeř iniciativu. Nechci ten zápas ale hodnotit kriticky. Myslím si, že jsme jej odehráli dobře. Bohužel, nedali jsme gól, a to rozhodlo. Musím ale konstatovat, že šance tam byly. Chtěli jsme se tlačit do brány, což kluci plnili, a to, co dělá hokej hokejem, jsou góly a bohužel, dneska jsme žádný nedali, a proto jsme nevyhráli," řekl k zápasu brodský trenér Václav Adam.

Branky a nahrávky: 61. Černý. Rozhodčí:  Hejduk – Kotlík,  Rittich. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. H. Brod: Nahodil – Klofáč, Mendl, Suchý, Krajcigr, Bušek, Vacek, Lacina – Křížek, Kolouch, Kraučuk, Polák, Abbrent, Kořenář, Cejpek, Jelínek, Michálek, Gažák.

EXTRALIGA ML. DOROSTU

H. BROD – KOMETA BRNO 1:7

Ze všech mládežnických družstev HC Rebel jsou na tom mladší dorostenci nejhůře. Po polovině základní části jsou na chvostu extraligové tabulky a tempu soupeřů při vší snaze nestačí.  Proti obhájci loňského titulu z Brna si sice vytvořili hned několik gólových příležitostí, ale jejich úspěšné zakončení je chronickou slabinou.

„Pěkný dojem z úvodních dvou třetin hráči smazali nepovedenou poslední třetinou, v níž propadli," smutnil trenér Pavel Zmrhal.

Branky: Michalička – Šmída 3, Knap a Čejka 2. Rozhodč: Paulík – Ryšavý, Šťastná.  Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 40. Třetiny: 0:2, 0:0, 1:5. H. Brod: Marek – Hrabaň, Benák, Kopic, Němec, Vála, Krtek, Lachman – Michalička, Vlach, Michálek – Veverka, Pilný, Hendrych – Petržílek, Holenda, Březina – Jílek, Chymo, Kadleček.

Alois Svoboda