I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – HRADEC 2:3SN

Od začátku se bylo na co dívat, bylo evidentní, že na sebe narazily špičkové oddíly. Oba začaly v ostrém tempu, první slibnou šanci měli sice hosté, ale potom se ocitl sám před hradeckým gólmanem Kubát, vyprášil však jenom jeho betony.

Pět minut dostali domácí soupeře „do úzkých", své kvality však prokázal strážce hradecké svatyně Mahdal. Až v 16. minutě se brodští mladíci dočkali, zkušený Kozlík se prodral až před gólmana a chladnokrevně ho překonal 1:0. Těsně před závěrem třetiny ostrá jedovka pořádně vystrašila brankáře. Nápor Rebelů pokračoval i v prostřední části hry, Rebelové sevřeli soupeře do kleští, z nichž se vymanili  až při třetím brodském vyloučení. Lvi vycítili nebezpečí, evidentně přidali v tempu i důrazu, hráči z Kotliny však opláceli stejnou mincí, a tak hra se převalovala ze strany na stranu a měla vysokou kvalitu. Největším hříchem domácích bylo časté vylučování a tak čtyři minuty před sirénou situaci, když již šestý brodský hráč odešel na trestnou lavici, početní výhodu přetavili ve vyrovnávací gól 1:1. Naštěstí Rebelové našli do jedné minuty ráznou odpověď a průbojný Szilva dostal spoluhráče znovu do vedení 2:1.  Gól visel na vlásku ve 54. minutě, kdy při mlýnici před hradeckým gólmanem Kozlik z metru neprostrčil kotouč do síťky. O chvíli později si vysloužil zasloužený potlesk strážce domáci svatyně Novák za dva excelentní zákroky.

Posledních pět minut patřilo Lvům, ti řádně přitvrdili, nastal však čas gólmana Nováka, jehož zásahy byly fantastické. I brodští mladíci se rvali o každý kotouč, do úmoru dřeli a rozhodnout mohl Brebera, i jemu však zkazil radost výborný Mahdal. V poslední minutě zbyly domácím bojovníkům jenom oči pro pláč. Dvacet sekund před sirénou Lvi udeřili Nedvídkem na 2:2 a při následných nájezdech všechny tři proměnili a rozhodli o dvojbodovém bonusu.

„Bohužel, v hokeji rozhodují maličkosti, o čemž jsme se přesvědčili, když v rozhodujícím momentu náš obránce spadl na modré čáře, okamžitě z toho bylo přečíslení a soupeř 27 sekund před koncem vyrovnal. Penalty už jsou loterie, šťastnější byl nakonec Hradec. Utkání ale bylo podle mě dobře odehrané," řekl k utkání brodský trenér Václav Adam.
Branky: 16. Kozlík, 27. Szilva – 26. Brida, 60. Nedvídek, nájezd Půlpán. Rozhodčí: Paulík – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:1. Diváci: 45. Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1. Havlíčkův Brod: Novák – Pecen, Křesťan, Kříž, Hošek, Doležal – Chlubna, Szilva, Kubát – Žemlička, Zdražil, Brebera – Jelínek, Kozlík. Hynek.

Alois Svoboda