Proti houževnatému soupeři neudrželi vedení z první třetiny a nakonec prohráli 3:2.

I. LIGA JUNIORŮ

H. BROD – LITOMĚŘICE 2:3
Hosté měli výborný vstup do utkání. Hned v první minutě se Pavel Zajan dostal s pukem za bránu, kde si rozhýbal brankáře a zkusil zakončit kolem tyče, Martin Zelený však jeho pokus dokázal vykopnout svým betonem. Vzápětí pak udeřilo na druhé straně. Jiří Drobný posunul puk ze středu na levé křídlo Davidu Pazourkovi, jenž z kruhu zamířil přesně nad vyrážečku Dominika Březny.

Vedení Rebelů smazal stadion ve druhé třetině. Lukáš Popek se dostal ke střele z mezikruží a puk zamířil nad Zeleného lapačku. Domácí se mohli znovu ujmout vedení, když David Pazourek zpoza brány přihrával před brankoviště Jaromíru Vlčkovi, jeho střelu do odkryté klece ale zablokoval bránící hráč nohou. Domácí gólman vyřešil svým zákrokem obrovský závěr v brankovišti, poté ale Vít Neruda vyhrál vhazování na Tomáše Dyrynka, jenž střelou z první vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu domácí svatyně. V závěru měli ještě Havlíčkobrodští šanci, David Hubert, Matias Mäki ani Dušan Mendl však puk do sítě nedostali.

V úvodu třetí periody se radovaly Litoměřice z navýšení svého náskoku, když se na modré čáře napřáhl Vít Neruda. Rebelové ještě vykřesali naději na bodový zisk po trefě Jaromíra Vlčka a zkusili hru bez brankáře, skóre už se ovšem neměnilo.

„Cením si na mančaftu, že jsme se ve třetí třetině zvedli, i za nepříznivého stavu jsme chtěli dát gól, vyrovnat a bodovat. Bohužel se nám to nepodařilo, ale za takovou houževnatost a bojovnost jsme mužstvo pochválili. Samozřejmě chyběli hráči, jako jsou Chlubna, Kuchta, Brebera, Němec, a proto si dnešního výkonu ceníme," zhodnotil zápas domácí asistent trenéra Ladislav Fixa.

Branky a nahrávky: 10. Pazourek (Drobný, Lobo), 56. Vlček (Pazourek, Mendl) – 25. Popek (Chmel, Zajan), 31. Dyrynk (Neruda), 44. Neruda. Rozhodčí: Jan Doležal – Václav Guth, Jaroslav Kuřítko. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Třetiny: 1:0, 0:2, 1:1. H. Brod: Zelený – Lobo, Mendl, Motl, Semrád, Vlček, Krajcigr – Pazourek, Ludvík, Mäki, Kittler, Křížek, Přibyl, Hubert, Drobný, Polák.

Milan Sochor