Tentokrát od začátku až do konce na ledě jasně dominovali a došli si pro hladké vítězství 8:0. Dvěma góly na sebe upozornili Pavel Dudek a Jakub Košťál, po jednom přesném zásahu zaznamenali Filip Pártl, Tomáš Kulhánek, Marek Kopic a Adam Rybáček. Od úvodního vhazování stála v brodském brankovišti gólmanka Karolína Juřicová, jež vychytala čisté konto.

LIGA ML. DOROSTU

H. BROD – JIHLAVA B 8:0

Mladí Bruslaři na svého soupeře vlétli s velkou chutí a zasypali exbrodského gólmana Holatu vydatnou sprškou střel. V čase 2:59 maskovaná opora Jihlavy B už nedokázala zasáhnout včas a inkasovala. Po Tomáši Kulhánkovi se ujal kotouče Pavel Dudek a z mírného úhlu vyslal prudkou střelu, jež skončila až v síti. Dukla se snažila odpovědět, jenže ztratila puk a domácí založili smrtící protiútok. Jakub Košťál sice zblízka jen vyprášil Holatovy betony, ale Filip Pártl se z dorážky do odkryté části brány nemýlil. Havlíčkův Brod měl dál jednoznačně navrch a svou převahu korunoval ještě před první přestávkou dalším gólem. Pavel Dudek rychle obkroužil bránu a naservíroval puk jako na zlatém podnosu Jakubu Košťálovi, jenž střelou z první prostřelil gólmana Holatu.

Soubor z Kotliny se do svého soupeře zakousl i po přestávce a už za 57 sekund hry slavil znovu. Po Pavlu Dudkovi si vzal puk pod patronát Tomáš Kulhánek a krásnou bekhendovou střelou zavěsil přesně pod víko. Domácí potom hráli v oslabení po faulu Dominika Vacíka, ale hned po jeho návratu na led završili pětku. Špičkovým sólem uchvátil Marek Kopic, jenž se parádně proháčkoval jihlavskou obranou až před bránu a v pádu se trefil bekhendem přesně k levé Holatově tyčce. Svěřenci trenéra Petra Beránka si vytvořili celou řadu dalších příležitostí, ale brankář Holata se vyznamenal několika výtečnými zákroky.

V úvodu třetí periody o sobě dali výrazněji vědět i hosté, když zblízka pálil jejich kapitán Patrik Augusta, ale gólmanka Juřicová skvěle zasáhla svými betony. V čase 45:49 usedli současně na trestnou lavici brodský bek Adam Dvořák a jihlavský útočník Daniel Piskač, po čemž se hrálo 4 na 4. A to byla voda na havlíčkobrodský útočný mlýn. Mladí Bruslaři se totiž při této situaci prosadili hned třikrát, a to během necelé minuty a půl. Z pohotových dorážek uspěli Pavel Dudek a Adam Rybáček, potom ještě ideálně zakončil nádhernou souhru s Patrikem Vacíkem Jakub Košťál. Mladí Broďáci se tak radovali z jednoznačné výhry 8:0, brankářka Juřicová opět nepustila za svá záda ani jeden puk.

„V dnešním utkání byly všechny tři třetiny od nás vyrovnané, dnes se mi to líbilo. Byly tam od nás hokejové věci a jsem rád, že jsme dobře navázali na třetí třetinu ze zápasu proti Českým Budějovicím B. Předvedli jsme komplexní týmový výkon, který si přesně takto představuji. Takhle by to mělo vypadat," řekl brodský trenér Petr Beránek.
Branky a nahrávky: 3. Dudek (Kulhánek), 5. Pártl (Košťál), 17. Košťál (Dudek), 21. Kulhánek (Dudek), 27. Kopic, 47. Dudek (Kulhánek), 47. Rybáček (Kopic), 48. Košťál (P. Vacík). Rozhodčí: Jan Kubát – Richard Cachnín ml., Jakub Rubner. Vyloučení: 6:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Třetiny: 3:0, 2:0, 3:0. H. Brod: Juřicová – Dvořák, Horáček, D. Vacík, Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dudek, Rybáček, Fiala, Košťál, Brdičko, Pártl, Kulhánek. Jihlava B: Holata – Kratochvíl, Nosek, Poledna, Jančí, Barák, Dúška – Augusta, Machovský, Havel, Kohout, Rampír, Pokorný, Piskač, Dýcková, Hroch, Přibil.

(lvá)