V pátek se na počest obou zesnulých hokejistů uskutečnila v Kotlině vzpomínková akce, které se zúčastnilo velké množství legend nejen havlíčkobrodského hokeje.

Před utkáním se konalo zábavné odpoledne s muzikou, poté následovala i autogramiáda. Pozornost všech zúčastěných se však soustředila na benefiční zápas, ve kterém se střetly hokejové legendy České republiky s týmem Martina Čecha a Josefa Vašíčka. Všichni hokejisté, v čele s hlavní hvězdou Jaromírem Jágrem, se hokejem na počest obou zesnulých hokejistů náramně bavili a netradiční souboj nakonec skončil nerozhodným výsledkem 5:5.

„Ani jsem nečekal, že se všechno takhle povede a všechno klapne. Vzpomněli jsme si na dva výborné hokejisty a z toho mám radost. I když pořád říkám, že bych byl daleko radši, kdybychom takovouto akci pořádat vůbec nemuseli," uvedl manažer Rebelů a zároveň hlavní organizátor vzpomínkového zápasu Augustin Žák.

„Je bezva, že přišlo spousta lidí. Jsem moc rád, že jsem tu mohl být, protože oba kluci si to určitě zasloužili," přidal se brankář Dušan Salfický.
Svoji vzpomínku připojil i obránce Radek Martínek, který v Havlíčkově Brodě vyrůstal a s oběma hokejisty se dobře znal. „Oba byli moji velcí kamarádi a spoluhráči. Je to smutné, ale  hezké zároveň, že se to pro ně dělá, a nad toutou akcí jsem neváhal ani minutu," přiznal obránce, který už mnoho let působí v kanadsko-americké NHL.

Podobně mluvila většina velkých hvězd, která se utkání zúčastnila. Radost z povedeného odpoledne měl i veterán Richard Cachnín, který momentálně v Havlíčkově Brodě trénuje dorostence.

„Jsem rád, že přišlo hodně lidí, byla zde parádní atmosféra. K utkání se sešla spousta skvělých hokejistů. Parádní jména jako Jarda Jágr to jenom okořenila. Jsem rád, že jsem mohl být součástí toho všeho," pochvaloval si střelec dvou branek.

„Tohle je to nejmenší, co pro kluky můžeme udělat. Na takové fešáky se nesmí zapomenout a udělal bych to každý rok," prohlásil gólman Martin Altrichter.

Na otázku, zda se jednalo o jednorázovou akci, nebo  se z benefičního utkání stane tradice, však manažer Rebelů Augustin Žák nedokázal odpovědět. „Já jsem na organizaci pracoval dva měsíce a teď nechci přemýšlet takto do budoucna," konstatoval. „Opravdu nevím, zda se podobné odpoledne zopakuje třeba za rok," doplnil.

TÝM M. ČECHA A J. VAŠÍČKA – HOKEJOVÉ LEGENDY ČR 5:5

Branky a nahrávky: 17. Martínek (Válek), 20. Pospíšil (Blažek, Jágr), 31. Jágr, 37. Cachnín (Krajhanzl, Vlk), 42. Cachnín (Duben) – 3. Eichman (Kucharčík, Bubla), 11. Eichman (Kucharčík), 22. Žemlička (Zelenka, Richter), 30. Nedvěd (Zelenka, Žemlička), 41. Maškarinec. Rozhodčí: Vampola – Kubát, Kukeně. Vyloučení: 3:3. Diváci: 2130.
Tým M. Čecha a J. Vašíčka: Salfický – Chalupa, Martínek, R. Čech, Duben, Buzek, Mečiar, Malík – Pospíšil, Blažek, Chlubna, Válek, Žák, Cachnín, Krajhanzl, Vlk, Jágr. Trenér: Jan Suchý.
Hokejové legendy ČR: Altrichter (25. Kučera) – Setikovský, Řezníček, Maškarinec, Bubla, Nedvěd, Kořínek, Ščerban – Procházka, Žemlička, Zelenka, Ťoupal, Kucharčík, Eichman, Nový, Richter, Farda. Trenér: Jan Havel.