Rebelové utkání zvládli na výbornou, mohli se radovat z vysoké výhry 6:0 a po zhruba pěti měsících konečně prolomit neúspěšnou sérii porážek. Krátké hodnocení zápasu doplněné přípravou na baráž nám poskytl David Krajhanzl, jenž byl v duelu proti Přerovu na seznamu střelců.

Rebelové dobře nastoupili do hry už od prvních vteřin zápasu, což jim však přineslo otevření skóre až v poslední minutě úvodního dějství.

„Hráli jsme velice dobře z obrany a hlavně nám neskutečně pomohl Víťa (Vítek Vaněček – pozn. autora), který nás maximálně podržel," vychvaluje si vstup do zápasu šikovný útočník. Hokejisté Havlíčkova Brodu pak rozjeli palebný kolotoč, který zastavila až závěrečná siréna. „Do druhé dvacetiminutovky jsme vstoupili gólem hned ze začátku. To nás psychicky podpořilo a myslím si, že od tohoto zlomového bodu jsme byli lepší. Nakonec se to zdárně podařilo dohrát bez inkasovaného gólu," zhodnotil průběh zápasu. Muže z Kotliny teď čekají barážové zápasy, které startují už tuto neděli.

„Věřím, že touhle výhrou se psychicky zvedneme. Máme dobrého kapitána, jenž nás všechny dobře nabudí," doufá ve zdárné zápolení ve vyřazovacích bojích. „Trénovat budeme zřejmě jako ostatní, jen se musíme pečlivě zaměřit na přesilové hry a oslabení," přiblížil herní dovednosti, které je třeba před náročným barážovým programem a obdobím ještě vylepšit.