Po celé utkání lepší domácí se zaslouženě radovali z výhry 6:2.

KRAJSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

SVĚTLÁ N. S. – CHOTĚBOŘ 6:2
V předposledním kole I. části KLM cestovala Chotěboř k derby utkání do Světlé. Domácí nastoupili v nejsilnější možné sestavě, hostům chyběli Žemlička, Dvořák, Veselý a Adamec, naopak poprvé nastoupil útočník Michal Kašpar z juniorky Žďáru nad Sázavou. Domácí přistoupili k zápasu jako k finále play off, měli více ze hry, dostatečně bruslili a hosté působili zakřiknutě, místy někteří bojácně. Světlá šla do vedení ve 12 min. Při zbytečném vyloučení Petržílka se trefil Kubát. V 18 min. po nedůslednosti hostujících obránců zvýšil Šudoma na 2:0. Hned v úvodu druhé části hry v přesilovce zahodil obrovskou šanci hostující Hajšman, ve 25 min. zahodil další šanci Svoboda, když trefil tyčku za Koubským.

A tak uhodilo na opačné straně, Vácha chyboval v rozehrávce a v čase 31:38 navýšil vedení na 3:0 výborně hrající Jakub Doležal. To už s hosty vypadalo zle. Maškovi se ale podařilo po samostatné akci snížit a začaly se dít věci. Po inkasované brance domácí Venc udeřil hokejkou zezadu do přilby jednoho z hostů a Kraučuk ho za to tvrdě ztrestal. Ihned se předvedli domácí fanoušci, kteří dvakrát na hostující střídačku vylili pivo a následně se na hráče hostů snažili i vtrhnout. Zápas byl přerušen a pět minut se nehrálo. Ke konci třetiny přišel další zbytečný faul, kdy se provinil Hajšman a Světlá pouhé čtyři sekundy před sirénou početní výhodu dokázala využít Šímou. Do poslední třetiny již nenastoupili hostující Kadlec (třísla) a Kraučuk (zřejmě zlomená ruka). Hosté zahodili několik šancí, Světlá naopak ve 42 minutě zvýšila Kopeckým. O tři minuty později přidal Žák další branku domácích a konečný výsledek stanovil Hospodka, když v čase 45:49 vstřelil branku na konečných 6:2. Světlá tak vrátila soupeři porážku, za výhrou šla od začátku zápasu podstatně víc a hlavně dokázala využít chyb hostujících hráčů. „Byli jsme natěšení na soupeře, protože jsme u soupeře body ztratili. Vstup do utkání byl rozpačitý, ale po dvou střídáních jsme se dostali do hry a byli jsme lepší. Rozhodla branka na 4:1 na konci druhé třetiny a závěrečná třetina se prakticky jen dohrávala," řekl světelský trenér Jan Krajíček.

Branky a nahrávky: 11. Kubát (Jak. Doležal), 17. Šudoma (Štros), 31. Jak. Doležal (Blažek), 39. Šíma (Kubát, Dolinský), 42. Kopecký (Šudoma), 44. Žák (P. Včela, Křišťan) Vyloučení: 8:4, navíc Špatenka (SVĚ) 10 min. za nesp. chování. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 231. Třetiny: 2:0, 2:1, 2:1. Světlá n. S.: Koubský – O. Včela, Šíma, Venc, Špatenka, Svoboda, Kubát – Jak. Doležal, Kopecký, Dušátko, Dolinský, Blažek, Žák, Křišťan, P. Včela, Štros, Šudoma, Nedvěd. Chotěboř: Pešek (od 44. Hamarič) – Krejčí, Vácha, Fibikar, Kadlec, Heřmanský, Novotný, Ludvík – Petržílek, Kašpar, Coufal, Hospodka, Eis, Kraučuk, Hajšman, Mašek, Svoboda.