PŘEDKOLO PLAY-OFF POHÁRU VLADIMÍRA MARTINCE

CHOTĚBOŘ – LEDEČ N. S. 5:7
V první části začala Chotěboř lépe a již ve 3. minutě, po chybě obránce Václava Pecna, se dostal Michal Kraučuk před hostujícího gólmana, kterého s přehledem prostřelil. V 8. minutě však soupeř vyrovnal svojí druhou střelou na branku. O vyrovnání se postaral Marian Havel. Domácí odpověděli po necelé minutě, kdy se trefil po ukázkových nahrávkách od Michala Kraučuka a Josefa Váchy junior Benjamin Činčila. Vedení si Chotěbořští neudrželi, pět minut před koncem třetiny se prosadil Bohumil Svoboda, který domácího Matěje Peška překonal střelou pod „víko". Pro hosty to byla čtvrtá střela na branku, čímž jednoznačně ukázali svojí sílu v produktivitě.

Ve druhé třetině padlo 7 branek, hra byla plná zvratů a také nepřesností a chyb a to nejen v obraně. O první záznam se postarali hosté, již v čase 21:40 vstřelil vedoucí branku Jan Štěpán, přihrával Marek Havel. Necelé tři minuty trvalo domácím, než opět stav srovnali. O vyrovnání se postaral Tomáš Eis, nahrával Luboš Dvořák. Ale nedůsledností a laxností domácích došlo k tomu, že se po 16 vteřinách prosadili opět hosté a ujali se vedení 3:4, autorem branky byl Pecen. Aby toho nebylo málo, tak za dalších 38 vteřin zvýšil vedení na 3:5 Marek Havel.

Následně hráli domácí přesilovou hru poté, co hostující Ledeč hrála v 6 hráčích. Tuto přesilovku ještě domácí nevyužili. V následné se jim však podařilo snížit, kdy na trestné lavici odpykával trest hostující Pavel Beneš za faul kolenem. V přesilové hře se trefil Benjamin Činčila, po přesných přihrávkách Michala Kraučuka, resp. Jana Fibikara. Dvě minuty před koncem vyrovnal Milan Hajšman po přihrávce Víta Heřmanského.

Když už se zdálo, že se oba týmy na konci druhé části rozejdou smírně, udeřili hosté a 18 vteřin před koncem se ujali vedení 5:6. Šťastným střelcem byl Jan Štěpán. Opět si domácí nepohlídali konec třetiny a zbytečně se tak dostali do nevýhodné situace před závěrečnou částí.

Ve třetí části padla pouze jedna branka a to hned v jejím úvodu, postaral se o ni Jan Štěrba, po přihrávkách Bohumila Svobody a Jana Zadražila. Následně hráli domácí těsně po sobě dvakrát v oslabení, po faulech Tomáše Krejčího a Luboše Dvořáka, oba za nedovolené bránění. Obě oslabení se podařila ubránit. Domácí poté nastřelili břevno a tyčku, měli několik tutovek, ale branku se jim vstřelit nepodařilo.
Na konci třetiny hráli Chotěbořští poslední přesilovku, kdy byl na trestné Jan Zadražil. Domácí bohužel branku nevstřelili ani v následné hře bez gólmana a tak hosté zaslouženě zvítězili 5:7. Odveta se hraje zítra v Ledči nad Sázavou od 17 hodin.
Branky a nahrávky Chotěboře: 3. Kraučuk, 9. B. Činčila (Vácha, Kraučuk), 25. Eis (Dvořák), 31. B. Činčila (Fibikar, Kraučuk), 38. Hajšman (Heřmanský). Rozhodčí: Prchal – Budinský, Schaffer. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Třetiny: 2:2, 3:4, 0:1. Chotěboř: Pešek – Kadlec, Vácha, Heřmanský, Fibikar, Veselý, Krejčí, Müller –Kraučuk, Činčila B., Hospodka – Eis,Svoboda, Dvořák – Hajšman, Ludvík, Petržílek – Coufal. Ledeč nad Sázavou: Hanák – Zmrhal, Svoboda, Hrabaň, Vala, Beneš, Pecen, Krajíček, Brýdl, Štěpán, Zadražil, Blažek, Štěrba, Bernard, Havel Marek, Havel Marián, Křesťan, Hlavnička.