Klub z Podkrkonoší si tak pro příští ročník zajistil účast ve druhé lize, Lvi naproti tomu budou bojovat v krajské soutěži. „Je to velké zklamání," hlesl trenér Chotěboře Vladimír Halamka starší.

Klub z Vysočiny zasáhly problémy už před středečním soubojem. V kabině totiž došlo k roztržce, a tak do Vrchlabí odcestoval tým pouze ve dvanácti lidech.

„Po prvním zápase nastaly nějaké problémy v kabině. Někteří hráči se prostě rozhodli nejet, vymluvili se na práci, i když všichni věděli, jak se věci mají. I s tím souvisí náš sestup. Parta prostě nebyla taková, jaká měla být," upozornil Halamka.

Jeho svěřenci přitom začali dobře, po první třetině vedli 2:1. I po druhé ještě byli ve hře, když prohrávali 3:4. Závěrečné dějství ale stejně jako v prvním zápase nezvládli a výsledek v závěru dostal podobu debaklu. „Myslím si, že to bylo o psychice. Oni nám dali gól do šatny a ve třetí třetině už to bylo buď a nebo. Chtěli jsme to ještě z posledních sil zkusit, ale nepovedlo se," smutnil Halamka.

Největší rozdíl mezi oběma soupeři byl podle chotěbořského stratéga v koncovce. „Neproměňovali jsme šance, přitom jsme si jich vytvořili spoustu doma i venku. Soupeři byli jinak vyrovnaní, ale oni mířili přesně, a my ne," všiml si.

V sobotním duelu na domácím ledě vyšly Lvům přesilové hry, když v nich uspěli hned třikrát. Ve Vrchlabí už se na ně ale spolehnout nemohli a sami naopak dvakrát v oslabení inkasovali. „Sehráli jsme je špatně. Neplnili jsme si to, co jsme si měli plnit. Chtěli jsme to hrát jednoduše, ale nestalo se," zlobil se Halamka.

Ten svůj tým před utkáním upozorňoval především na dva hráče soupeře – útočníky Tomáše Bláhu a Patrika Fořta. Jeho svěřenci se ale nepoučili. Bláha nastřílel hattrick, ke kterému přidal ještě dvě asistence, a trefil se i Fořt. „Potvrdili svoji velkou kvalitu. Bláha je hráč, který je schopný hrát národní ligu, stejně tak i Fořt, který je vynikající bruslař. Oba ukázali, co v nich je," konstatoval muž, který na střídačku Lvů nastoupil sedm kol před koncem základní části.

Přesto měl pro své svěřence slova uznání. „Hráče, kteří s námi do Vrchlabí odjeli, musím pochválit za bojovnost a za velké srdce. Bohužel bez tří hráčů základní sestavy se hrálo těžko," prohlásil. „V týmu se během sezony otočilo šedesát hráčů a sedm gólmanů. Je smutné, že nám zůstal do baráže jeden gólman. To značí, že asi někde byla chyba," doplnil zajímavou statistiku.

Po zpackané sezoně, ve které se Chotěboř radovala pouze ze čtyř vítězství, se teď bude muset řešit, co bude s klubem dál. „Nevím. Bude teprve nějaké sezení, na kterém se tohle bude probírat. Myslím si, že o tom se budeme bavit až po neděli. Měla by se hrát krajská liga, ale mám obavy, aby se zde vůbec hrála ona," zakončil nepříliš optimisticky Halamka.