Horáci si již tradičně na startu užijí zápas s brněnskou Kometou. Bude to již jejich šesté vzájemné měření sil v řadě. Letos navíc umocněné skutečností, že hráči od Špilberku přijedou jako úřadující tuzemští šampioni.

K vidění tak bude na třebíčském stadionu i mistrovská trofej. Toto léto už podruhé. „Třebíčská klika“ v brněnském dresu se pochlubila Masarykovým pohárem v polovině června. Ti, co nestihli první šanci, mají možnost se vyfotografovat s trofejí i dnes.

Ilustrační foto.
Alkohol dal ženě sílu. Trhala řetězy u kašny na náměstí

Pro Horáckou Slavii bude střetnutí s Kometou prvním z devíti naplánovaných zápasů. Pět jich odehrají svěřenci Martina Sobotky v domácím prostředí.

Aktuální třicetičlenný kádr by měl absolvovat první tři zápasy letní série. „Po duelu se Žďárem nad Sázavou (osmého srpna – pozn. autora) uděláme první nepopulární krok, řez kádrem,“ naznačil nejbližší plány na klubovém webu trenér Sobotka.

První duel sehraje také extraligová Dukla Jihlava. Postupující tým z WSM ligy se představí na ledě Olomouce a odstartuje tak dietní šestizápasový předsezonní program. Během něj se systémem doma – venku popasuje s Olomoucí, Zlínem a Brnem.

V Jihlavě stále ještě extraligový kádr budují a doplňují. Také na Hané vyzkouší trenér Petr Vlk dvě uvažované posily, útočníky Radoslava Macíka (Nitra) a Jana Semoráda (Pardubice), který už pár duelů za Duklu odehrál.

Václav Hudeček.
Zazní hudba budoucnosti, slibuje Václav Hudeček


Připraveny by měly být i další nové posily týmu, včetně tria severských hráčů. Na svém ledě se Jihlava představí až příští úterý, kdy podobně jako Třebíč přivítá Kometu Brno.