Pod Černou věží prohrávali už 0:2, ale naději na dobrý výsledek vrátil havlíčkobrodským barvám Marek Tecl. Ve třetí periodě ale Motor ještě dvakrát udeřil a tak se mladí Bruslaři vraceli domů po porážce 1:4. Chuť si spravili v neděli, kdy v derby zápase v Kotlině porazili žďárské Plameny.

EXTRALIGA ML. DOROSTU

Č. BUDĚJOVICE – H. BROD 4:1
Hned ve druhé minutě 1. třetiny se domácí dostali do vedení přesně mířenou střelou Martina Beránka za asistence Filipa Nováka a Jakuba Čížka. Zbytek třetiny byl o tlaku týmu z Havlíčkova Brodu, který ale málokdy vystřelil na budějovickou branku. Když se ovšem domácí dostali k puku, hravě se s ním dostali až k brance hostů. Žádnou z dalších střel v první třetině už ale nevyužili. Druhou třetinu začínal Motor se skoro minutovou přesilovkou.

Opět druhá minuta, tentokrát ale druhé třetiny a domácí se dostali už do dvoubrankového náskoku díky střele Jakuba Čížka za asistence Michala Silného a Martina Beránka. Další dvě šance domácích přišly z hole nejprve Tomáše Janouška, který vystřelil od modré čáry na Holatu, který s pokrytím střely měl hodně práce, ale i tak se mu chytit puk podařilo. Druhá střela pár vteřin na to následovala od Vojtěcha Krcha, brankář hostů byl ale opět dobře připraven. O snížení náskoku Budějovických na jeden gól se v přesilovce postaral Marek Tecl díky asistenci Richarda Cachnína. V této třetině bylo také vyloučeno šest hráčů, tři z Českých Budějovic a tři z Havlíčkova Brodu, utkání se tedy zdálo vyrovnané, ale lehká převaha domácích byla přesto znát.

Vedení už od první třetiny si domácí nenechali vzít. Ve třetí třetině své vítězství potvrdili dalšími dvěma góly. Prvním byla využita přesilovka a Holatu prostřelil bez asistence Ondřej Vaculík. Druhým přesně mířená střela na havlíčkobrodskou branku po kličce Vojtěcha Krcha a Ondřeje Vaculíka. Motor tedy vyhrává 4:1 a pouze upevňuje své 1. místo v tabulce extraligy mladšího dorostu a přičetl si další tři body.
Branky a nahrávky: 3. Beránek (Novák, Čížek), 24. Čížek (Silný, Beránek), 51. Vaculík, 54. Silný (Krcho, Vaculík) – 38. Tecl (Cachnín). Rozhodčí: Daniel Pražák – Milan Jindra, Michal Zíka. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Třetiny: 1:0, 1:1, 2:0. H. Brod: Holata – Krejčí, Dvořák, Adam, Zvěřina, Horák, Vacík – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Dudek, Krajíček, Pejchal, Kyncl.

H. BROD – ŽĎÁR N. S. 4:2
Mladí Bruslaři naskočili do zápasu s velkou chutí a už ve 2. minutě slavili svou první trefu. Kotouč sebral Plamenům po jejich nepovedené rozehrávce Lukáš Pokorný a samostatný únik zakončil fantasticky, když zblízka puk nechytatelně napálil přesně k tyčce. Vyrovnání měl na holi Michal Trejbal, ale brankář Holata si skvěle vyjel z brankoviště a vychytal ho betony. Udeřilo tak na druhé straně. Richard Cachnín předal puk Marku Teclovi, jenž si srovnal kus černé gumy na hůl a z mírného úhlu na levé straně propálil brankáře Vacka. Hosté si vzali oddechový čas a zlepšili svou hru, ale ve velkých šancích naráželi na výborně chytajícího gólmana Holatu.

Žďár nad Sázavou byl od začátku prostřední části o něco aktivnější a nakonec se mu povedlo kouzlo Martina Holaty odčarovat. Jaromír Pytlík nabil na levou stranu Žanu Primožičovi, který vypustil ze své hole smrtící projektil a snížil na nejtěsnější rozdíl. Na přelomu první a druhé půlky utkání ale neudržel nervy na uzdě David Matěcha a Havlíčkův Brod nabídnutou přesilovku využil. Marek Tecl nahrál Richardu Cachnínovi, který si z rohu pásma vybruslil až před bránu a bekhendem poslal kotouč mezi ruku a tělo brankáře Vacka. V samostatném úniku se potom ocitl Radim Pejchal, ale nedokázal trefit bránu.

Domácí se bránili v úvodu třetí periody při oslabení a stáli při nich všichni svatí, když už po necelé půlminutě hry orazítkoval tyčku Miroslav Kukla. Plameny ale nemusely smutnit, protože hned vzápětí už se mohly radovat. Tvrdou ránu Miroslava Kukly neudržel brankář Holata ve své výstroji a Jaromír Pytlík se z dorážky nemýlil. Maskovaná opora Bruslařů ale dál předváděla famózní výkon a zmařila několik velkých šancí soupeře.

Rozhodující moment utkání přišel v 56. minutě, kdy Tomáš Kohout nejdříve trefil tyč, ale k odraženému puku se dostal Richard Cachnín a po rychlém obkroužení brány uklidnil svůj tým. Domácí už si dvoubrankový náskok utéct nenechali a slavili zasloužené vítězství.

„Jsem hrozně rád, že jsme dnes potvrdili dobré výkony z předešlých dvou těžkých utkání v Brně a v Českých Budějovicích. Bohužel máme zraněného nejproduktivnějšího hráče Michala Teplého, proto jsme dali šanci dvěma klukům z osmých tříd. Myslím si, že rozhodně nezklamali. Mladý Kopejtko dostal šanci během jedné třetiny a i David Matula se toho zhostil na výbornou. Chtěl bych mužstvo pochválit za všechny tři poslední zápasy. V Brně jsme uhráli slušný výsledek, v Českých Budějovicích jsme sahali po bodu, ale tam nás trošku poškodil rozhodčí, který za stavu 2:1 nepískl evidentní faul, a domácí to potrestali. Myslím si, že dnes jsme vyhráli zaslouženě. Počínaje gólmanem a konče posledním hráčem, tým to dnes odbojoval. Líbilo se mi, že v naší hře byly i povedené hokejové věci. Když budou kluci takhle dál pokračovat, tak se od tohoto zápasu můžeme odrazit. Doufám, že do konce sezony ještě nějaké body nasbíráme," řekl brodský kouč Richard Cachnín st.
Branky a nahrávky: 2. Pokorný, 6. Tecl (Cachnín), 32. Cachnín (Tecl, Horák), 56. Cachnín (Kohout) – 27. Primožič (Pytlík), 42. Pytlík (Kukla). Rozhodčí: Marek Honza – Michal Huryta, David Urubčík. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:1. H. Brod: Holata – Krejčí, Dvořák, Matula, Zvěřina, Horák, Škareda – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Krajíček, Kopic, Dudek, Pejchal, Kyncl. Žďár n. S.: Vacek – Melichar, Matěcha, Pytlíková, Pachl, Myška, Kukla – Trejbal, Křehlík, Jindra, Primožič, Šutera, Pytlík, Caha, Poul, Tobiáš.