Ten odehrál poslední dvě sezony v dresu Havlíčkova Brodu, po nepovedeném play-off, kdy Rebelové ve čtvrtfinále vypadli hladce 0:4 na zápasy s Mladou Boleslaví, však došlo k čistce kádru. A generální manažer Brodu Augustin Žák uvedl mezi jmény, se kterými už nepočítá, i jméno muže, který hokejově vyrostl v Českých Budějovicích.

Kostourkova sezona přitom nezačala špatně. V útoku s Rytnauerem a Ondráčkem táhl Havlíčkův Brod a sbíral jeden bod za druhým. Pak sice přišlo zranění, které ho vyřadilo téměř na dva měsíce ze hry, po svém návratu ale opět začal pravidelně přispívat do bodové sbírky. Rebelům se už ale tolik nedařilo. Tak tak se dostali do play-off, a jak už bylo zmíněno, ve čtvrtfinále rychle vypadli. Přesto Kostourek nasbíral celkem 39 bodů za 11 gólů a 28 přihrávek. „Sezona rozhodně nebyla špatná," konstatuje Kostourek.

Navíc po konci Rebelů přišel pro šikovného štírka vrchol sezony. V extralize pomáhal Zlínu v jeho tažení až do finále. „Ve Zlíně se mi ale hrálo výborně a já si to jenom chválím. Dokonce jsem tam mohl rozhodnout, bohužel mi to nebylo souzeno," vzpomíná na rozhodující sedmý finálový zápas, ve kterém nakonec vystřelil titul pro Plzeň Martin Straka. I přes všechny tyto úspěchy však šéf HC Rebel Augustin Žák několikrát zopakoval, že s Kostourkem pro příští sezonu nepočítá.

„To, co říká manažer, bude asi pravda," konstatuje nevysoký forvard. „Vyhlášení okolo mé budoucnosti bych nechal na manažerovi, já bych se k tomu nechtěl moc vyjadřovat. Co řekne on, to platí," dodává. Přesto si myslí, že jeho konec v Kotlině nezapříčinila hokejová forma. „Nemyslím si, že by ztratili zájem po sportovní stránce. Jsou tam jiné věci, o kterých sám ani pořádně nevím, jak jsou," naráží na nucené šetření, poté co brněnští majitelé výrazně seškrtali klubový rozpočet.

Havlíčkův Brod tak nyní hledá bývalému hráči Chomutova či Komety Brno nové angažmá. Kam by ale jeho kroky měly vést, zatím neví. „Nechci se o tom moc bavit, za tohle hrozí pokuty. Prakticky vím jenom to, co řekl generální manažer do novin. Jsem pořád pod smlouvou, takže to nechám na vedení," říká neurčitě Kostourek s tím, že se momentálně nebrání žádným nabídkám. „Přemýšlím o všem, ale tohle řeší můj agent. Nechávám to na něm a uvidím, co mi najde," doplňuje.

Prozatím tak stále absolvuje letní přípravu v Kotlině a čeká, co mu vedení oznámí. „Moji budoucnost musí vyřešit vedení, teprve pak budu mít jasno," přemítá.

O tom, že by se v brzké době mohl stát protihráčem Rebelů, ale zatím nepřemýšlí. „Takový je hokejový život. Může se stát cokoliv a takhle to v našem byznysu chodí," uzavírá Kostourek.

Milan Kostourek
narozen: 9. 1. 1983
post: útočník
výška: 173 cm
váha: 73 kg
hůl: levá
současný klub: Havlíčkův Brod
předchozí působiště: České Budějovice, Jindřichův Hradec, Chomutov, Mladá Boleslav, Benátky nad Jizerou, Kometa Brno, Tábor, Milano Rossoblu (Itálie)