Rebelové dokázali udolat Ústí nad Labem. Třebíč nedokázala vstřelit gól Havířovu, prohrála i jihlavská Dukla, ta však získala aspoň bod.

JIHLAVA – Č. BUDĚJOVICE 2:3p
Stejně jako v pondělí s Havířovem tak i včera s českobudějovickým Motorem inkasovala Dukla na domácím ledě už ve 3. minutě. Tentokrát se tak však nestalo v oslabení, ale po šikovné teči Kuchejdy po nahození Punčocháře. I nyní odpověděla Jihlava náporem, ale šance Melenovského, Semana nebo Křítka se neujaly. V polovině první třetiny se pokoušel zasunout puk za Sáblíkova záda Boháč, ale ten si levou tyčku včas pokryl.

Také ve druhé třetině se Dukle vstup nepodařil. Tentokrát inkasovala na začátku páté minuty, když se po asistenci Roba radoval střelec branky Heřman. Tým z Vysočiny se vrátil do zápasu v přesilové hře. Vyražený puk od Čachotského střely si nejrychleji našel Štebih a snížil na 1:2. Také vyrovnání neslo podpis z přesilovky. Motor sice vyhodil puk, ale obrana Jihočechů zapomněla na modré čáře na Důrase. Tomu ve 36. minutě rychle vrátil puk Seman a Důras se trefil nad levý beton brankáře Bláhy.

V závěrečném dějství byl Motor několikrát potrestán za nedisciplinovanost, ale Dukla naložila s přesilovkami prachbídně. Utkání tak dospělo do prodloužení, které rozhodl sraženou střelou českobudějovický Straka.
Branky a nahrávky: 30. Štebih (Březina, Čachotský), 36. Důras (Seman) – 3. Kuchejda (Punčochář), 25. Heřman (Rob, Chmelíř), 64. Straka (Nouza). Rozhodčí: Šutara – Adamec, Moravec. Vyloučení: 3:10, využití: 2:0. Diváci: 2 108. Třetiny: 0:1, 2:1, 0:0 – 0:1. Jihlava: Sáblík – Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Dundáček, Štebih, Čáp, Schejbal – Jícha, Březina, Anděl, Kuřítko, Mikeš, Seman, Melenovský, Štěpánek, Čachotský, Malec, Důras.

TŘEBÍČ – HAVÍŘOV 0:1
V nepříliš záživné první třetině oba týmy přežily tři oslabení, do dvou větších šancí se dostala jen Třebíč. Stalo se tak během dvanácti sekund ve 12. minutě. Havířovský gólman Daneček si však poradil se střelami Havla i Erata. Ve druhé třetině měla Horácká Slavia 27 sekund dvojnásobné početní výhody, ale Havířov potrestat nedokázala.

Rozhodující okamžik přišel v nástupu do třetí třetiny, ve 42. minutě se ujalo šťastné nahození Repeho. Pak se opět blýskl skvělými zákroky Daneček, a udržel tak na ledě lídra nulu. Havířov si překvapivě odvezl všechny body.
Branky a nahrávky: 42. Repe (Pechanec). Rozhodčí: Doležal – Guth, Rittich. Vyloučení: 5:8, bez využití. Diváci: 1 410. Třetiny: 0:0, 0:0, 0:1. Třebíč: Vejmelka – Zdráhal, Malena, Bartoň, Bilčík, Přibyl, Šaur – Havel, Dočekal, Erat – Pekr, Holec, Wasserbauer – Králík, Čuřík, Křivohlávek – Beneš, Raška, Čech.

HAVL. BROD – ÚSTÍ N. L. 2:1
První třetina přinesla jen slabý hokejový odvar, bylo znát, že oběma týmy zmítá poslední dobou velká krize. Do vedení mohli jít Severočeši ve 24. minutě, při přečíslení však Dlouhý vyrazil betonem střelu Přeučila. Rebelové se dočkali o deset minut později. V podobné situaci předložil puk Kuchler Maliníkovi a ten otevřel skóre. Na 2:0 mohl zvýši zanedlouho Kopta, ale těsně minul Petráskovu branku.

Rebelové inkasovali tradičně v oslabení, když ve 46. minutě skóroval už po čtyřech sekundách Budinský. Ten využil vyhraného buly od Roubíka. Havlíčkovu Brodu však bylo souzeno dočkat se druhého vítězství v sezoně. Deset minut před závěrečnou sirénou totiž Jaroměřský uvolnil u tyčky Rouska a ten přehodil Petráskův beton.
Branky a nahrávky: 34. Maliník (Kuchler, Kolář), 50. Rousek (Jaroměřský) – 46. Budínský (Roubík). Rozhodčí: Bejček – Polák, Reich. Vyloučení: 4:4, využití: 1:1. Diváci: 627. Třetiny: 0:0, 1:0, 1:1. Havlíčkův Brod: Dlouhý – Jaroměřský, Pavlíček, Semrád, Janáček, Kolář, Kurka, Kadela, Piegl – Rousek, Kuchler, Maliník – Půlpán, Sedláček, Babka – Chlubna, Kopta, Troliga – Boček, Kuchta, Minárik.