JIHLAVA – PARDUBICE 4:3 sn

Do utkání vstoupila lépe jednoznačně domácí Dukla. Ve 4. minutě nahazoval puk na branku Růžičky Půža a Hubáčet tečoval puk těsně nad břevno. Ve 14. minutě měli jihlavští hokejisté výhodu přesilové hry a F. Seman překonal po přihrávce Szathmáryho Růžičku – 1:0. Na druhé straně pak nebezpečně pálil Schaus. Ve druhé třetině pálil těsně vedle Čáslava, ale domácí tlak Pardubic ustáli a ve 24. minutě se dostali do dvoubrankového náskoku. Skořepa viděl rozjetého Jiránka a ten střelou po ledě překonal Růžičku. Pardubičtí však nadále pokračovali v tlaku a vytvořili si i šance. Navíc po nešetrném zákroku přišla Dukla o kapitána Tomáše Čachotského.

Nabuzená Jihlava však dokázala sportovní cestou odpovědět, Szathmáryho střelu sice ještě Růžička vyrazil, ale puk se přes Jergla znovu dostal k Jiránkovi a ten zvýšil na 3:0. Ve 38. minutě pak Svobodu zachránila po střele aktivního Schause tyč.

Na začátku třetí třetiny však Dukla vypadla z role a během necelých šesti minut pracně budovaný náskok prohospodařila. Už po 69 sekundách zavel puk do útočného pásma Tomášek, ve druhé vlně našel Ovčačíka a ten vykřesal naději pro svůj tým. Tu rázně zvýšil za 47 sekund P. Sýkora a trenér Petr Vlk si vzal oddechový čas. Třetí gól Východočechů pak padl na začátku 46. minuty. Znovu se ukázalo, jak jsou nebezpečné přesilovky, na 3:3 vyrovnal ostrostřelec Trončinský. Další šance pak zahodili P. Sýkora a Trončinský, v obou případech to bylo znovu v přesilovce. Pardubice byly ve zbytku zápasu lepší, ale skórovat už nedokázaly.

Lukáš Krpálek.
Na Javořici vyjde i Lukáš Krpálek

„Asi jsme si mysleli, že už je hotovo. Přestali jsme trochu hrát, Pardubice daly dva rychlé góly, a nám se je nepodařilo zastavit," litoval Tomáš Jiránek, který popsal i své dvy góly: „Jestli jsme ve dvou, dostal jsem puk od Pepy Skořepy. Přemýšlel jsem, že bych ještě nahrál Jerglíkovi, ale naštěstí jsem se rozhodl vystřelit. Při druhém gólu byla skrumáž před gólmanem, někdi mi posunukl puk a já už jsem to jen dorazil."

Utkání tak dospělo znovu do prodloužení, v němž měl největší šanci Filip Seman. Jeho střelu však zblokovala defenziva Pardubic a sekundu před koncem ten samý hráč minul branku, rozhodnout tedy musely samostatné nájezdy. V nich uspěli jen Seman a Zeman.
„Je to ztracený bod, ale každý bodík se počítá. Musíme dobře zrelaxovat a v neděli bojovat dál," dodal Jiránek.

Branky a nahrávky: 14. F. Seman (Szathmáry, Šidlík), 24. Jiránek (J. Skořepa), 35. Jiránek (Jergl, J. Skořepa), rozhodující nájezd Seman - 42. Ovčačík (Tomášek), 42. P. Sýkora (Rolinek), 46. Trončinský (P. Sýkora). Rozhodčí: Hradil, Souček – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5, využití: 1:2. Diváci: 6 200. Třetiny: 1:0, 2:0, 0:3 – 0:0.
Jihlava: M. Svoboda – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Důras, Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl. Pardubice: Martin Růžička – Schaus, Čáslava, Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, M. Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.