Potvrdili roli favorita a odvezli si všechny tři body.

EXTRALIGA ML. DOROSTU

H. BROD – PARDUBICE 1:6

Hostům vyšel nástup a již ve 3.minutě dostal Bor spoluhráče do vedení B 1:0. Potom se osmělili i domácí, první gólovku Kraučuk však nezvládl. Chlapci z Kotliny  nečekaně v tlaku pokračovali a v polovině třetiny se dočkali i sladké odměny, kdy Hrabaň srovnal na 1:1.
Pernikáři přidali na tempu, začali se prosazovat po technické stránce a Kus kombinační akci zakončil na 1:2: Broďáci však až do konce třetiny stále drželi v poli krok. Oboustranně se hrál rychlý hokej, bylo se na co dívat.

S postupem času se začaly projevovat bruslařské dovednosti soupeře, jeho hráči přidali na rychlosti i tvrdosti, vyhrávali osobní souboje. A když Pardubičanům vycházely i kombinační akce, měnilo se i skóre. Do konce prostřední části se trefil  Vavřinec a herní převaha hostujících borců byla již zřetelná.  Hokejisté z Vysočiny se omezili jen na brejkové akce, výborného pardubického gólmana Groha se jim již nepodařilo překonat. Ani v poslední třetině se obraz hry neměnil.

Navíc se chlapcům z města perníku začalo dařit i kombinačně, strážce brodské svatyně Marek měl plné ruce i nohy práce. Upoutalo exhibiční sólo Kusého z vlastní obranné třetiny až před gólmana Marka, ten však pokus o závěrečný blafák vystihl.

„Soupeř byl nad naše síly, naši kluci se sice snažili, odvedli však jako kolektiv jenom průměrný výkon," shodli se trenéři  mladšího dorostu, Milan Chalupa a Milan Kraučuk.

Branky:12. Hrabaň – 22. a 57. Kusý, 3.Bor, 14. Boček, 22. Vavřinec, 55. Voženílek. Rozhodčí: Hejduk, – Kotlík, Polák. Vyloučení:5:5, Kopic 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 50. Třetiny:  1:3, 0,:1, 0:2. Havlíčkův Brod:  Marek -Lacina, Vacek, Benák, Kopic, Bušek, Hrabaň, Suchý – Cejpek, Jelínek, Michálek – Kraučuk, Semrád, Nguyen – Němec, Veselka,Vlach.

Alois Svoboda