Jeho nástupcem byl okamžitě jmenován Milan Slavík. Muž, který v minulosti vedl juniorku žďárských Plamenů.

„Odvolání přišlo v první řadě kvůli výkonům. Myslím si, že tým už potřeboval dostat nějaký nový impuls. Poslední debakly kluky hodně psychicky stahovaly dolů a změna byla nevyhnutelná. Snad to bude změna k lepšímu," uvedl k odvolání generální manažer Chotěboře Tomáš Tlustoš.

Trenér Martin Kubát tak vydržel u týmu pouhé tři měsíce. Mančaft přitom musel skládat na poslední chvíli, když se ještě nedlouho před začátkem sezony nevědělo, zda ji vůbec Lvi budou schopni odehrát. Podle Tlustoše však Kubát měl na práci s týmem dostatek času. „Opravdu to muselo přijít. Poslední zápasy byly tragické a myslím si, že už i trenérovi docházely nápady, jak mančaft zvednout," konstatoval generální manažer na adresu kouče, který v posledních pěti utkáních vyhrál pouze jednou a inkasoval v nich 34 branek.

Od nového trenéra Milana Slavíka si tak vedení slibuje především zlepšení defenzivní hry. „Čekáme, že kluky nakopne. Změní tréninkový přístup, přinese nové nápady, tréninkové akce a hlavně zlepšení obrany," zamyslel se Tlustoš.