Po upracovaném výkonu sebrala poprvé v této sezoně Rebelům všechny body, když si svěřenci Karla Dvořáka vylámali zuby na výborném gólmanovi Martinu Čiliakovi, což po zápase potvrdil i kapitán brodské družiny Petr Polodna.

Vypadáte po zápase hodně zklamaně…
Mrzí každá porážka. S tou Třebíčí to mrzí ještě trochu víc.

Největší překážkou byl pro vás třebíčský gólman…
Přesně tak. Gólman jim chytal výborně, oni mu to tam uklízeli. Nebylo ani to štěstí. Nic se k nám neodrazilo. Dneska, ani kdybychom hráli do rána, tak ten gól nedáme.

V závěru jste přece jen Čiliaka překonali, ale branka nebyla uznána. Jak vám toto rozhodnutí rozhodčí vysvětlil?
Odůvodnil to tím, že byl hráč v brankovišti, ale ten tam byl, když tam byl puk. A myslím, že v pravidlech je, že když tam právě puk je, tak hráč do brankoviště může. Myslím, že se jen upískl a nevěděl, jak z toho ven.

Čeká vás ve středu další těžký protivník, když jedete do Ústí nad Labem. Takže na porážku musíte rychle zapomenout?
Nesmíme na to myslet. Zkrátka jsme poprvé prohráli, ale musíme jít dál. Teď nás čekají tři těžcí soupeři za sebou a aspoň to bude zase hokej a nebude to tak úporné jako teď. To nám třeba bude vyhovovat víc.

Máte za sebou dvě derby. Můžete je porovnat?
Třebíč má urputnou obranu. Čekají na jeden gól a jsou schopní to ubránit. Sice tomu nechyběla bojovnost, ale hokejovost ano. S Jihlavou to bylo otevřenější a myslím, že to byl i hezčí hokej.

I když se prohrálo, tak fanoušci vám za výkon poděkovali…
Nešlo to, nepadlo to tam. Ale to je sport. Jsem rád, že bojovnost fanoušci ocenili, tak by to mělo být.