Kdo dosáhne na páté místo? Na dálku o něj svedou souboj Třebíč s Havířovem. Teprve po skončení obou zápasů se všechny tři týmy z Vysočiny dozví jméno svého soupeře pro vyřazovací boje.

Horácká Slavia má jednu jistotu. V každém případě si zahraje regionální derby. Pokud jakkoliv vyhraje, půjde do čtvrtfinálového souboje proti Rebelům. Když AZet vybojuje o dva nebo tři body více, bude na Třebíč čekat Jihlava.

O všem se z pohledu družiny Kamila Pokorného rozhodne na ledě Mladé Boleslavi. Suverén letošního ročníku si už několik kol vychutnává jistotu prvního místa. Ta ho však možná trochu ukolébala a z posledních čtyř zápasů vydoloval pouze pět bodů.

Tým z města Škodovek prohrál v Havířově i Olomouci, po nájezdech porazil českobudějovický Motor a v posledním kole přehrál o gól Havlíčkův Brod.

Lehké zaškobrtnutí favorita však bylo dáno i početnou marodkou. Týmu chyběl gólman Michal Valent a klíčoví útočníci David Výborný s Lukášem Pabiškou. Ti by měli chybět i dnes, ani tak ale nečeká Třebíč vůbec jednoduchá práce.

Kuráž jí může dodávat výsledek z konce listopadu, kdy Horácká Slavia v Mladé Boleslavi vyhrála 5:4 po samostatných nájezdech. Výborné výsledky měl tým z Vysočiny i v posledních kolech.

Z posledních jedenácti zápasů nebodoval pouze dvakrát a porazil takové týmy jako Jihlavu, Havlíčkův Brod či České Budějovice. V rozletu ho přibrzdil až poslední duel, ve kterém podlehl Ústí nad Labem 2:3. „Takové zápasy se jednou za čas přihodí, my musíme jet dál. Máme před sebou play-off a musíme se na to dobře nachystat," burcoval po tomto utkání kapitán David Dolníček.

Podle něj nebude Horácká Slavia nikterak kalkulovat a bude se snažit s favoritem druhé nejvyšší soutěže uhrát co nejlepší výsledek. „Nějak to dopadne," krčí rameny pětatřicetiletý forvard.

To Rebelové už mohou svůj zápas odehrát v klidu. O čtvrtou pozici je totiž už nikdo nepřipraví, a tak budou pouze čekat na výsledky z Mladé Boleslavi a Havířova. Ani oni však souboj v Olomouci určitě nevypustí.

Po páteční prohře se Středočechy by se totiž před začátkem vyřazovacích bojů rádi vrátili na vítěznou vlnu. V posledním kole k tomu potkají ideálního soupeře. Přestože mají Hanáci před Rebely v tabulce patnáctibodový náskok, tým trenéra Jiřího Mičky na ně umí. Dokázal je totiž porazit ve všech třech předchozích duelech. V Olomouci vyhrál 3:1, doma pak 1:0 a 2:1.

V prakticky stejné pozici jako Rebelové je i jihlavská Dukla, která doma hostí Beroun. Výsledek utkání pro ni není příliš podstatný, protože i ona má své umístění jisté.

Díky postupu českých hokejistů přes Slovensko a jejich dnešnímu souboji s USA, který začíná v 18 hodin, tak bude nejzajímavější sledovat, kolik diváků dorazí na Horácký zimní stadion. Dají přednost národnímu týmu, či Dukle?

Hokejové menu I. liga, 52. kolo

Dnes od 17.30: Benátky nad Jizerou – Litoměřice, JIHLAVA – Beroun, Mladá Boleslav – TŘEBÍČ, Most – Kadaň. Od 18.00: Havířov – České Budějovice, Olomouc – HAVLÍČKŮV BROD, Ústí nad Labem – Šumperk.