Letos se kromě Jihlavy, Havlíčkova Brodu a Třebíče zúčastní atraktivního turnaje také premiérově České Budějovice.

Všichni účastníci budou v nadcházející sezoně útočit na přední příčky I. ligy. Zápasy tak jistě nabídnou pro diváky zajímavou podívanou a trenérům ukáží, jak na tom jsou jejich svěřenci. V přípravě se z účastníků turnaje zatím nejvíce daří jihlavské Dukle. Ta má zatím v přípravě stoprocentní bilanci, když ve všech utkáních dokázala zvítězit.

Opačně jsou na tom zatím havlíčkobrodští Rebelové, kteří sice vstoupili do přípravy vítězstvím nad Férencvárosem Budapešť, ale poté následovalo pět proher. Z výsledků však nelze vyvodit žádné závěry, jelikož stavba kádru pro sezonu je teprve na začátku. Především tedy u Havlíčkova Brodu a Třebíče, kde čekají na posily z extraligových celků.

Hrát se bude o novou trofej

„Teď čekáme. Kometa dělá čistku kádru a někteří hráči přijdou k nám do Třebíče. Během příštího týdne bychom měli mít kádr poskládaný a potom budeme tvořit trojky, případně pětky, a začneme pracovat na systému," uvedl k situaci ohledně soupisky pro I. ligu třebíčský trenér Mička.

Stejně jako Mička očekává příchod několika hráčů havlíčkobrodský sporotvní manažer a trenér Miroslav Barus. „Na zkoušku přijdou ještě tři hráči z extraligových mužstev."

Naopak v Jihlavě, kde panuje dobrá nálada, se zdá být již tři týdny před startem prvoligové sezony vše připraveno.

Pro letošní ročník Regionálního poháru byla vyrobena nová trofej, jelikož se Horácké Slavii Třebíč podařilo zvítězit ve třech po sobě jdoucích ročnících a putovní pohár tak získaly Bílé hvězdy natrvalo.

Lukáš Zelený