A jak už Deník dříve avizoval, největší změnou pro Rebely je, že se zúčastní Regionálního poháru. Dále se pak střetnou s Hradcem Králové, Benátkami nad Jizerou a druholigovým Kolínem.

„Je to prakticky stejné jako minulý rok. Akorát loni jsme tam měli Šumperk a letos je tam místo něj Jihlava," konstatuje generální manažer týmu z Kotliny Augustin Žák.

A zároveň přiznává, že je ještě v kalendáři prostor pro určité změny. „Přípravné zápasy sestavovali trenéři, přiznám se, že ten rozpis přesně ani neznám. Ale vím, že v něm ještě nějaké okýnko je," přemítá Žák. „Určitě pojedeme do Kolína," dodává vzápětí.

Pochopitelně nejvíce vzruchu přináší účast v Regionálním poháru. Rebelové se ho zúčastní poprvé v jeho novodobé historii.

„Jednou se nám stalo, že jsme nastoupili kompletní, ale Jihlava nastoupila s juniorkou, proto jsme pak ten pohár nehráli. Teď jsme se ale domluvili, že budou týmy nastupovat kompletní, tak jsme se rozhodli, že to zkusíme," říká nejvyšší muž brodského hokeje.

Ten doufá, že se zápasy s regionálními rivaly odehrají v klidu. „Věřím, že to budou zápasy na úrovni a že k tomu všechna mužstva přistoupí zodpovědně," hlásí.

Zápasová osnova v přípravě už je jasně nalinkovaná, přesto Žák přiznává, že své předchozí plány museli Rebelové trochu poupravit. „Chtěli jsme hrát se Znojmem. Ale když jsem mluvil s Jirkou Režnarem (nový trenér Znojma – pozn. red.) říkal, že už mají rozpis plný. To je škoda, ale jinak jsme spokojení," uzavírá brodský manažer.

Přípravné zápasy
  6. 8.    Hradec Králové    (D)
13. 8.    Benátky n. J.       (D)
20. 8.    Třebíč                  (V)
22. 8.    Hradec Králové    (V)
27. 8.    Jihlava                 (D)
29. 8.    Třebíč                 (D)
  3. 9.    Benátky n. J.      (V)
  5. 9.    Jihlava                (V)
Pozn.: Do rozpisu přípravných utkání ještě přibude duel s Kolínem.