Úvodní branku zápasu vstřelil kapitán týmu Miroslav Třetina, který se po zápase rozpovídal nejen o hokeji.

Míro, na třetí pokus se vám podařilo porazit Kolín, tak jaké máte pocity?
My jsme si hlavně už hodně věřili, že je konečně porazíme. Podali jsme výborný týmový výkon. V Jindřichově Hradci nebyl náš výkon optimální, ale nám více sedí soupeři, jako je Kolín nebo Tábor.

Rozhodl o výhře právě týmový výkon?
Určitě. Všechny lajny si držely to, co měly. Hráli jsme aktivně a měli více sil.

Většina soupeřů s vámi nevydrží bruslit…
Vrací se nám to, jak trénujeme. I když se nám to moc nelíbí, že hodně bruslíme (smích), tak se nám to vrací. Já osobně i kluci se cítíme fyzicky dobře. Věřím, že nejvíce to bude znát po Vánocích v té nejdůležitější části sezony.

Čím si vysvětlujete kolísavé návštěvy na zápasy. Na Žďár přijde 1200 lidí, jinak se návštěva pohybuje kolem šesti set diváků?
Derby se Žďárem je propagované a je to vyhrocenější zápas. Sjíždí se asi i více fanklubů než jen Brod, Žďár. Třeba jihlavští fanoušci si rádi zafandí proti Brodu. Věřím, že v rozhodující části sezony už bude jedno, kdo přijede a ta tisícovka fanoušků bude chodit stále.

Druhým rokem vás trénuje Aleš Totter, hodně jste se sblížili, tak jak ho hodnotíte?
Jsme na něj zvyklí. Na tuto soutěž je potřeba trenér, který tím žije a věnuje tomu sto procent. Všichni hráči chodíme do práce a je jednoduché se myšlenkově odklonit od hokeje. Proto jsme rádi, že nás Aleš dokáže do hokeje vtáhnout, i když jsme unavený. Máme video rozbory, rozvičky, fyzioterapeuty, vše je na profesionální bázi a my pokud chceme postoupit, tak to musíme podstoupit.

Máte mladý tým, ve kterém jste s Lukášem Endálem a Mírou Dubnem nejstarší. Musíte často mladíky usměrňovat?
My se hecujeme navzájem, ale tohle necháváme na trenérovi. Když se nám něco nelíbí, tak s Mírou a Lukášem, teda Míra toho moc nenamluví (smích), spíše s Endym, to řekneme. Kluci jsou mladý, ale všichni jsou v pohodě. Vědí, co si mohou dovolit a co ne.

Pokora jim tedy něco říká?
Tady na ledě určitě ano, na diskotéce už tolik ne (smích).

Před nedávnem jste před stadionem dělal upoutávku na koncert kapely Wohnout. Navštívil jste koncert v Havlíčkově Brodě?
Bohužel nenavštívil, protože jsme z Jindřichova Hradce přijeli strašně pozdě.

Je to kapela vašeho srdce?
Mám jejich muziku rád. S kluky se trochu znám, jsou to šikovní muzikanti. Dělají jinou muziku, rád si je poslechnu. Mrzí mě, že jsem je ještě neslyšel na živo, ale napravím to.

Blíží se Vánoce, jak je budete trávit?
Určitě s rodinou a dětmi. Na to se hrozně těším, až budeme mít nějaké dny volna. Jsme zde kromě neděle každý den.

Plánujete „vánoční besídku" i s klukama z týmu?
Máme ho 21. prosince a na ten se těším rovněž, protože si ho užijeme

Dárky si nakupujete dopředu nebo to necháváte na poslední chvíli?
Bohužel každý rok si říkám, že budu nakupovat dopředu, ale vždy to nechám na poslední týden. Asi se už nezměním, vždy to ale stihnu (smích).

Budete manželce na Štědrý den pomáhat s vařením?
Máme to s manželkou tak na půl. Snažím se pomoci.

Co popřejete lidem do Nového roku?
Fanouškům a nám popřeji, ať se jim hokej líbí, fanoušci stáli za námi a společně šli za cílem, který jsme si zde vytýčili. Proč toho nevyužít hned první rok, když se dalo do tří let postoupit do I. ligy. Jsme v laufu a máme výborný tým s podporou právě brodských fanoušků. Ostatním lidem samozřejmě přeji hlavně hodně zdraví, pracovních a osobních úspěchů.