Ti v neděli vyhodili trenéra Karla Dvořáka, který vybojoval pouze dvě vítězství z posledních deseti zápasů. V pondělí už tak stál na místě hlavního kouče Dvořákův dosavadní asistent Milan Chalupa, na jehož pozici se potom posunul Richard Cachnín.

A v 19. kole první hokejové ligy si tato dvojice odbyla vítěznou premiéru. Na vlastním ledě jejich svěřenci přetlačili Benátky nad Jizerou 2:1.

Souboj s dvanáctým týmem první ligy přitom pro Rebely nezačal vůbec dobře. Už ve čtvrté minutě totiž poslal hosty do vedení Maďar a i nadále měly Benátky více ze hry. Své další šance však už do přestávky nevyužily.

Po změně stran se havlíčkobrodští hokejisté otřepali a přebrali otěže zápasu do svých rukou. Po Knotkově nahození se k dorážce dostal Stehlík, který vyrovnal, a to nebylo ze strany domácích vše. Za devět minut totiž skóre otočil Martin Ondráček, jehož střelu za záda brankáře Vošvrdy srazil vlastní obránce.

Kdo však čekal, že Rebelové v závěrečném dějství ještě přidají několik branek a vítězství si pohlídají, mýlil se. Domácí si sice vypracovali velký tlak a měli spoustu šancí, v power play soupeře však o výhru málem přišli. „Tam jsme byli vteřinu od smrti, kdy tam borec trefil puk, ale ten naštěstí pro nás šel vedle," oddechl si po premiérovém vítězství nové trenérské dvojice asistent Richard Cachnín.

I díky vybojovaným třem bodům výkon svého mužstva pochválil. „Tentokrát jsme to ubojovali. Myslím, že jsme si za druhou polovinu zápasu zasloužili vyhrát. Ve třetí třetině jsme tam měli obrovský tlak, ale Vošvrda držel hosty nad vodou," konstatoval bývalý útočník. „Vítězství ale bylo za tu nesmírnou bojovnost a také dobře zvládnutou třetí třetinu zasloužené," doplnil.

O tom, zda se teď výkony hokejistů Havlíčkova Brodu zvednou a vrátí se k formě, kterou měli na začátku sezony, se však bavit nechtěl. „Všechno ukáže až čas. Když budou kluci dobře pracovat, tak se na jejich hokejky vrátí pohoda a budou sbírat body. Zaslouží si to i brodský divák, protože za poslední dobu jsme moc gólů nenastříleli," uzavřel svoji premiéru na lavičce Rebelů Cachnín.

H. BROD – BENÁTKY N. J. 2:1
Branky a nahrávky: 24. Stehlík (Knotek), 33. Ondráček (Rytnauer, Meidl) – 4. Maďar (Liška). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič – Frodl, Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 786. Třetiny: 0:1, 2:0, 0:0.
Havlíčkův Brod: Dolejš – Pavlík, Protivný, Soldán, Ostrčil, Morava, Novotný, Jelínek, Blažek – Endál, Polodna, Vondráček – Rytnauer, Knotek, Ondráček – Semorád, Meidl, Musil – Fiedler, Štěpánek, Stehlík.

Hokejové menu
I. liga, 20. kolo
Středa od 17.30: Ústí nad Labem – Mladá Boleslav, TŘEBÍČ – Písek, JIHLAVA –Beroun, Benátky nad Jizerou – Most. Od 18.00: Hradec Králové – Olomouc, Kadaň – HAVLÍČKŮV BROD, Šumperk – Litoměřice.

II. liga – skupina Střed, 12. kolo
Středa od 18.00: Jindřichův Hradec – PELHŘIMOV, Technika Brno – Nymburk, Kolín – CHOTĚBOŘ, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Břeclav. Od 18.30: MORAVSKÉ BUDĚJOVICE – Hodonín.