Zápas nezačal pro Rebely v Kotlině špatně, už ve druhé minutě je poslal do vedení Heřman. Vedení domácím vydrželo devět minut. Potom se puk dostal v Kotlině známému Vojtěchovi Tomimu, který našel škvíru mezi Landsmanovými betony.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře a 11 minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Podařilo se nám dostat se do vedení, což se nám stává málokdy. Udělali jsme pár hrubých chyb, jedna přišla při gólu na 1:1. Jedna nula jsme nikdy nevedli a do přestávky jsme to měli prostě udržet. Přišla ale další hrubá chyba. Obránce stál dva metry od modré čáry s pukem na hokejce a není schopný ho posunout do středního pásma," zlobil se brodský trenér Vladimír Jeřábek.

Ve druhé dvacetiminutovce mohl domácím vrátit vedení opět Heřman, ale na havířovského gólmana Miroslava Svobodu nevyzrál. Nedáš – dostaneš platilo vzápětí. Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho, Šedivý našel Tomiho, a ten vstřelil svoji druhou branku v zápase.
Do konce druhého dějství odskočil Havířov o dvě branky, úspěšným střelcem byl po individuální akci Jiránek. Jiskřičku naděje vykřesal pro rebely Babka, ale vzápětí se nechal vyloučit Kurka a Matějíček po šesti sekundách přesilovku využil.

„Udělali jsme tlak a snížili jsme na 2:3. Následuje zbytečné vyloučení a gól na 2:4. Zase chyba. Ono to vypadá, že soupeř měl hodně práce, ale my jsme udělali tři hrubé chyby, po kterých Havířov trestal. Dal nám tři góly a to stačilo. Už vůbec nevím, co k tomu říct. V zápasu jsem viděl několik klíčových zlomů. Gól na 1:1 a pitomý faul za stavu 2:3. Potom v oslabení prohrajeme buly a hráč z extraligy uhne před střelou. Je to jedno s druhým. Znovu to byly hrubé chyby, které zápas zlomily," dodal brodský kouč.

Další prohra

Čtvrtá prohra v řadě. Horácká Slavia se dál propadá tabulkou. Nyní ji přeskočily České Budějovice, které vezou z Třebíče tři body.
Horácká Slavia nebyla v utkání horším týmem, doplatila však na nízkou produktivitu a sílu Motoru v přesilových hrách. „Dneska prohrál asi lepší tým. Na to se však nikdo neptá. První třetinu jsme byli jasně lepší, ale na konci jsme dostali gól, což by se nemělo stávat," litoval obdržené branky z poslední minuty Matěj Pekr.

Bílé hvězdy však branka nepoložila, a byly to právě ony, kdo si v úvodu druhého dějství vytvořil tlak. Kapitán Dolníček ještě na českobudějovického brankáře Gábu nevyzrál, ale o minutu později už Pekr dokázal z dorážky vyrovnat.

České Budějovice však dostaly možnost další přesilové hry a opět se ujaly vedení. „Na zápas jsme se velmi dobře připravili, věděli jsme, že nemůžeme hrát nahoru dolu, že musíme hrát ze zabezpečené defenzivy a čekat na šance a přesilovky, které se nám v poslední době daří," odhalil po utkání taktiku kouč Jihočechů Petr Rosol.

Ten se může spolehnout především na dvojici Josef Straka – Tomáš Nouza. Stejně tomu bylo i v Třebíči, kde byl klíčovým mužem právě Tomáš Nouza, jenž vstřelil dvě branky.

Druhý gól přidal na začátku třetí dvacetiminutovky a vytvořil tak pro svůj tým dvoubrankové vedení, které Jihočeši střežili až do konce utkání. „Bruslili jsme, ale byly tam různé chybičky. Byl to však zlepšený výkon, od kterého se musíme odrazit do dalších utkání," hledal pozitiva na čtvrté prohře v řadě třebíčský trenér Jiří Mička.

Lukáš Zelený